Foto: Austra Hauks
Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā "Zirgu pasts" 13. janvārī plkst. 19.00 notiks Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas 4. kursa studentu diplomdarba "Vaņa" pirmizrāde Māras Ķimeles režijā, portālu "Delfi" informē Kultūras akadēmijas pārstāvji.

4. Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas kursa studentu izpildījumā Zirgu pastā tiek nodots jau nākamais diplomdarbs, viens no Antona Čehova svarīgākajiem dramaturģijas darbiem – "Vaņa".

Čehovs savā lugā iepazīstina ar labiem, čakliem un tikumīgiem cilvēkiem, kuri visiem spēkiem kalpo profesoram Serebrjakovam. Viņš ir mācējis sevi nostādīt īpašā situācijā un kā pašsaprotamu pieņem vispārējo pielūgsmi. Jaunā, skaistā, talantīgā Helēna cenšas būt viņam uzticama sieva, kaut arī gaisā virmo jaunas mīlestības aicinājums. Izņemot veco profesoru, mīl visi. Atkarība, kaislība, mīlestība, sāpes, izmisums, apskaidrība – šī ir lugas varoņu jūtu amplitūda.

"Vaņa" ir stāsts par neuzdrīkstēšanos, par atkarību no citiem, par mīlestību un kaislību, par spēju jeb arī nespēju dzīvot, atbilstoši savam iekšējam uzdevumam. Par spēju būt brīvam.

Lomās – Andris Gindra, Toms Treinis, Toms Veličko, Emīls Krūmiņš, Madara Bore, Elīna Dambe, Kārlis Reijers, Igors Šelegovskis.

Interesenti biļetes var iegādāties uz izrādēm 9. un 16. februārī plkst. 19.00 "Zirgu pastā" (Dzirnavu iela 46). Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!