Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties gada nogalei, Valmieras teātris sadarbībā ar Latvijā lielāko piena pārstrādes uzņēmumu "Food Union" nu jau tradicionāli aicina skatītājus piedalīties balsojumā "Skatītāju balss" un noteikt pagājušās - 2014./2015.gada - sezonas labākos māksliniekus un izrādi, aģentūru LETA informēja Valmieras teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Lija Ozoliņa.

Atšķirībā no citiem gadiem šogad pirmo reizi atsevišķi varēs nobalsot par pirmā un otrā plāna lomu atveidotājiem, ko izvirzījuši teātrī strādājošie režisori, kā arī tradicionāli - par gada labāko izrādi, izvēloties labāko no kopumā desmit sezonas jauniestudējumiem.

Šis ir jau ceturtais gads, kopš ieviests skatītāju balsojums, un tas gadu gaitā ieguvis plašu atsaucību. Līdz 20.decembrim skatītāji aicināti balsot internetā - teātra mājaslapā - un aizpildot anketas teātrī. Nobalsojušie skatītāji varēs piedalīties arī izlozē ar iespēju laimēt balvas no "Food Union" un Valmieras teātra.

Gada labākie - skatītāju izvēlētie aktieri un izrāde - tiks paziņoti 29.decembrī Valmieras teātra gada balvu pasniegšanas svinīgajā pasākumā pēc grupas "Iļģi" īpašās Ziemassvētku koncertprogrammas.

"Skatītāju balva mums ar katru gadu arvien vairāk ļauj pārliecināties par to, ka skatītāji savā izvēlē ir pārliecinoši un gudri, dodot mums mājienus, ka teātris iet pareizā virzienā, uzturot dialogu par būtiskām, dažkārt pat traģiskām likumsakarībām un dzīves norisēm. Un aktieri joprojām visvairāk gaida tieši skatītāju domas un vērtējumu," saka teātra direktore Evita Sniedze.

"Izcila aktieru spēle un režija teātra skatītājus izaicina paskatīties uz pasauli no cita skatupunkta un iekustina visdziļākās emociju un fantāziju stīgas. Tāpēc katru gadu pieaugošais balsu skaits apliecina, ka "Skatītāju balss" ir kļuvusi par stabilu tradīciju Valmieras kultūras dzīvē. Teātra darbinieki aizvien spēcīgāk aizrauj ar savu māksliniecisko sniegumu simtiem un tūkstošiem skatītāju. Tāpēc mēs ar lielāko prieku jau ceturto gadu pēc kārtas skatītāju pozitīvās emocijas pārvēršam īpašās apzeltītās piena kanniņās, kas kalpo par atzinību izcilajam Valmieras teātra kolektīva sniegumam," stāsta "Food Union" pārstāvis AS "Rīgas piena kombināts" padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke.

Pērn par 2013./2014.gada teātra sezonas skatītāju balvas ieguvējiem kļuva aktrise Māra Mennika un aktieris Mārtiņš Meiers, kurš skatītāju balsojumā uzvarējis jau divus gadus pēc kārtas. Savukārt gada labākā izrāde skatītāju vērtējumā bijusi "Taureņi ir brīvi" Reiņa Suhanova režijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!