“Sapņu fabrikā” šīs nedēļas nogalē Žitluhinas dejas kompānija un grupa “Dzelzs vilks” aicina uz halucinogēnām dejām – “kad pūcei aste ziedēs…”
Labvēlīgi konkurējošā gaisotnē Latvijā šobrīd ar vien krāšņāk un profesionālāk attīstās modernā dejā. Horeogrāfi top gan Mūzikas, gan Kultūras akadēmijā. Mūzikas akadēmijas topošie horeogrāfi pa “porcijām” rāda savas horeogrāfijas kompozīcijas ikmēneša koncertos Operas Jaunajā zālē, bet Olgas Žitluhina ar saviem jau pieredzi uzkrājušajiem audzēkņiem un “Dzelzs vilka” mūziķiem izveidojusi oriģinālu dejas izrādi.

Neraugoties uz to, ka arī pati Olga Žitluhina beigusi Mūzikas akadēmiju, viņa ar savu dejas trupu un studiju kursu Kultūras akadēmijā ir tādā kā nelielā opozīcijā tradicionāli akadēmiskajai dejai. Līdzīgi kā “Dzelzs vilks” popmūzikai.

Kāpēc tieši “Dzelzs vilks”? Kāpēc Sapņu fabrika? Vai tā tikai Olgas Žitluhinas modernās dejas fantāzija? Horeogrāfe uz šiem jautājumiem atbild tieši, droši un bez minstināšanās. Tāpēc, ka “Dzelzs vilka” mūzika ir ļoti spēcīga. Tāpēc, ka – kur gan citur šādu izrādi varētu vēl rādīt, ja ne “Sapņu fabrikā” , vienā no enerģētiski spēcīgākajām pasākumu vietām, kura tajā pat laikā ļauj pilnīgu radošas izpausmes brīvību. Izrādes plastiskā valoda radusies ne tikai Olgas un viņas domubiedru kopdarba rezultātā, bet arī savstarpēji ietekmējoties no jau radītās “Dzelzs vilka” mūzikas. Bet daļa no izrādes mūzikas savukārt radusies iedvesmojoties pēc kopīgā mēģinājumu darba, vērojot Olgu un viņas dejotājus! Tātad tas būs absolūti oriģināls autorkolektīva jaundarbs. “Dzelzs vilka” mūziķi šoreiz apzināti izvairījušies no vārdu sacerēšanas, jo izrādes veidotāji visi kā viens uzskata, ka šajā gadījumā visu spēj pateikt dejotāju plastika!

Kamēr mākslā vien būs dzīvelīgi šādi estētiskās baudas radītāji un uzņēmēji, jācer, ka pūcei aste vēl tik drīz neziedēs… Uz to Žtluhinas dejas kompānija, grupa “Dzelzs vilks” un māksliniece Šeila aicina jau:

3.aprīlī pl.21:00 (ieeja no pl.20:30)
4.aprīlī pl.20:30 (ieeja no pl.20:00)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!