Foto: LETA

Aktieris Gundars Āboliņš, kurš kopš pagājušās sezonas kļuvis par Minhenes kamerteātra štata aktieri, augustā viesosies Latvijā un skatītājiem būs iespēja viņu atkal redzēt uz Jaunā Rīgas teātra (JRT) skatuves, liecina informācija JRT mājaslapā.

Āboliņa talanta cienītājiem būs iespēja noskatīties vienu no meistarīgākajiem aktiera darbiem – Alvja Hermaņa iestudēto izrādi “Soņa”, kas pirmizrādi piedzīvoja pirms 10 gadiem – 2006. gada aprīlī. Izrādi Talsu ielas zālē varēs noskatīties 18., 19., 24. un 25. augustā plkst. 19.00.

Izrāde “Soņa” Gundars Āboliņš atveido vientuļu, dīvainu sievieti, ar kuru liktenis izspēlē ļaunu joku, kas vienlaikus kļūst par viņas dzīves lielāko laimi. Stāsts par sievieti ar zirdzisku seju, bet lielu sirdi – teikts izrādes anotācijā. Izrādē piedalās arī Jevgēnijs Isajevs.

Jau ziņots, ka Gundars Āboliņš darba attiecības ar Jauno Rīgas teātri pārtrauca pērn, īsi pirms sezonas sākuma un pārcēlās uz Minheni. Jau iepriekš, viņš bija piedalījies gan Alvja Hermaņa veidotajos iestudējumos Vācijā. Āboliņš ir pirmais latviešu aktieris, kuram piedāvāta štata vieta kādā no Eiropas teātriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!