Foto: Publicitātes foto

Aktrises Elīna Dzelme un Ērika Eglija atteikušās turpināt darbu Dailes teātrī režisora Viestura Roziņa veidotajā izrādē "Peldētāju komanda".

Jauniestudējumam pirmizrāde būtu jāpiedzīvo trešdien, 5. martā, taču apmēram nedēļu pirms pirmizrādes Dzelme un Eglija atteikušās turpināt darbu, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

"Esmu šokā! Nepārtrauktas baumas, intrigas un sūdzības rezultējās ar aktrišu uzvaru. Līdz pirmizrādei bija palikušas gandrīz desmit dienas, tāpēc man nav skaidrs, no kā teātris varēja izdarīt secinājumus, ka tā ir nepilnvērtīga. Jo īpaši tādēļ, ka pieņemšanas izrādes teātrī notiek vienu dienu pirms pirmizrādes," izdevumam teicis Roziņš.

Kā vēsta "Privātā Dzīve", uz izrādes mēģinājumu pagājušonedēļ ieradušies arī teātra direktors Andris Vītols un mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers.

"Tas bija parasts darba procesa mēģinājums, kura laikā tika pavēstīts, ka izrāde ir izrādīšanas vērta un atlikušo dienu laikā ir iespējams sakārtot vēl nepabeigtās lietas. Taču tad mākslinieciskais vadītājs deva iespēju aktieriem izlemt - vai viņi vēlas izrādi turpināt? Aktrises Elīna Dzelme un Ērika Eglija diemžēl atbildēja noliedzoši," norādījis Roziņš, kurš norāda, ka viņam zvanījis arī kāds abu aktrišu draugs un izteicis draudus.

"Izrēde vēl pirms pirmizrādes no repertuāra tiek izņemta ļoti reti - man šī bija pirmā reize. Mēģinājām pusotru mēnesi, un mums, meitenēm, vienā brīdī radās sajūta, ka kaut kas īsti labi tomēr nav. Izrādes iecere šķita pārāk infantila, taču tāda nu reiz bija režisora vīzija. Mēs darījām visu tā, kā viņš saka," izdevumam situāciju skaidrojusi Dzelme.

Savukārt Eglija norādījusi, ka šādus lēmumus nepieņem aktrises. "Gala vārds vienmēr pieder teātra direktoram un mākslinieciskajam vadītājam. No mūsu puses nebija tā - mēs negribam, tāpēc nestrādājam. Mēs vienkārši vēlamies, lai Dailes teātrī būtu kvalitatīvas izrādes," sacījusi Eglija.

Savukārt Dailes teātra preses pārstāve Liene Jakovļeva norādījusi, ka izrādes veidošanas procesā "radošie meklējumi diemžēl nerealizējās mākslinieciski pilnvērtīgā izrādē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!