Ar horeogrāfes Santas Grīnfeldes iestudējuma "Satiksme" izrādēm, JRT Mazajā zālē 19. un 20. septembrī plkst.19.00, jauno sezonu atklās Anša Rūtentāla Kustību teātris, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

19. Izrāde ir horeogrāfes un četru teātra aktieru emocionāli piesātināta versija par cilvēku savstarpējo komunikāciju, par izmisīgu vēlmi saprasties. Vairāk kā stundu garajā izrādē aktieri Alise Berga, Guna Bīriņa, Vilnis Bīriņš un Audris Ločmelis pēta robežas, cik tuvu vai tālu ir jābūt, lai satiktos.

Izrādes gaismu partitūru veidojis Krišjānis Strazdīts (JRT) un Dzintars Krūmiņš, tērpu konsultante Ieva Veita.

Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" un Jaunā Rīgas teātra kasēs.

Anša Rūtentāla Kustību teātris savu darbību uzsāka 1978. gadā. Tā dibinātājs ir mīms un kustību pedagogs Ansis Rūtentāls (1949 – 2000). Viņa režijā teātrī tapušas deviņas kustību izrādes, četras videofilmas un vairākas performances.

Teātrī šobrīd aktīvi darbojas vairāku paaudžu aktieri. Ar iepriekšējo iestudējumu "Ēna", teātris 2009. un 2010. gadā piedalījās un guva skatītāju atsaucību festivālos Spānijā un Austrijā, ar izrādi "Satiksme" 2010. gadā teātris piedalījās festivālā Ungārijā. 2011. gadā teātris rīko plašu radošo darbnīcu "Es un mans ķermenis", izrāda performances Muzeju naktī un Cēsu Izstāžu namā.

Jaunajā sezonā atklāta arī teātra mājaslapa – www.arkt.lv. Tajā varēs uzzināt par teātra aktivitātēm, kā arī gūt ieskatu par teātra iepriekšējo gadu iestudējumiem, tai skaitā Anša Rūtentāla radītajām izrādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!