Valmieras drāmas teātrī 29.decembrī pēc svētku koncerta "Ziemassvētki ar Bellaccord" notika ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja 2011./2012. gada sezonas labākos māksliniekus, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

VDT un Valmieras pašvaldības iekšējā balsojumā kā 2011./2012. gada teātra sezonas labākā aktrise balvu saņēma Inese Pudža par titullomu izrādē "Jūlijas jaunkundze". Savukārt labākā aktiera balvu saņēma Mārtiņš Meiers par Žana lomu izrādē "Jūlijas jaunkundze" un Lukāša lomu izrādē "Šveiks".

Par labāko aktrisi otrā plāna lomā tika atzīta Dace Eversa par Ogudalovas lomu izrādē "Līgava bez pūra", bet kā labākais aktieris otrā plāna lomā tika sumināts Imants Strads par Dūdara lomu izrādē "Advents Silmačos" un Robinsona lomu izrādē "Līgava bez pūra".

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma režisors Varis Brasla. Par aizvadītās sezonas labāko tehnisko darbinieku tika atzīta teātra butafore Inta Skrastiņa.

Pateicoties sponsora atbalstam, pirmo reizi tika pasniegta balva "Skatītāju balss", kuras ieguvējus noteica skatītāju balsojums.

Ikviens teātra cienītājs varēja nobalsot par savu 2011./2012. sezonas Gada aktrisi, Gada aktieri un izrādi, aizpildot anketu teātrī vai teātra mājas lapā. Kopā tika aizpildītas 1527 anketas.

"Skatītāju balss" balvu – speciāli notikumam veidotu apzeltītu porcelāna piena kanniņu – nominācijā Gada aktrise saņēma Ieva Puķe par Leidijas Torensas lomu izrādē "Orfejs pazemē" un Larisas lomu izrādē "Līgava bez pūra", bet kā Gada aktieri skatītāju vērtējumā sumināja Tālivaldi Lasmani par titullomu izrādē "Šveiks". Par pagājušās sezonas Gada izrādi skatītāji atzina "Jūlijas jaunkundzi", ko iestudējis režisors Vladislavs Nastavševs.

Par vienu no pasākuma emocionālākajiem brīžiem izvērtās oktobrī mirušā režisora Oļģerta Krodera piemiņai veltītās minūtes, kurās pēc video atmiņu mirkļiem teātra direktore Evita Sniedze pavēstīja, ka 2013. gadā tiks dibināts Krodera fonds, kurā tiks vākti līdzekļi režisora piemiņas vietas izveidei Valmierā. Savukārt katras nākamās sezonas sākumā režisora dzimšanas dienā 9.augustā kādam aktierim par izcilu veikumu tiks piešķirta Krodera balva, kuras pamatā būs režisora atstātais mantojums.

Šajā vakarā Evita Sniedze par lomām pēdējās Krodera izrādēs pasniedza piemiņas veltes - viņa mūža garumā nēsātus pulksteņus saņēma aktieri Aigars Apinis un Krišjānis Salmiņš, savukārt režisora foto un paša konspektētu grāmatiņa par filozofiju nokļuva aktrišu Elīnas Vānes un Ievas Puķes īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!