Foto: G. Janaitis. Skats no izrādes "Žanna d'Arka"

Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā jau otro reizi rīkos izrāžu skati. Tā notiks no 15. līdz 17.aprīlim, piedāvājot noskatīties četras izrādes uz visām trim teātra skatuvēm, portālu „Delfi” informēja teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jakovļeva.

Pagājušajā sezonā teātra 95 gadu jubilejas tuvošanās bija viens no impulsiem, lai uzsāktu jaunu virzienu starptautisko attiecību attīstīšanas virzienā – Dailes teātra izrāžu skati. Pirmaja skatē, kas norisinājās 2015. gada pavasarī, tika izrādītas 17 izrādes, kas pēdējo sezonu laikā ieguvušas Latvijas teātra profesionāļu un skatītāju atzinīgu vērtējumu.

Dailes teātra izrāžu skates galvenais mērķis ir gūt novērtējumu, rast padomus un ierosmes tālākai darbībai, kā arī veidot dažādu valstu teātru profesionāļu auglīgu dialogu par aktuālām teātra tēmām. Lai īstenotu skati, tiek veidoti izrāžu anotāciju un libretu tulkojumi angļu un krievu valodās, izrāžu portfolio ar plašu informāciju, kas atvieglotu izrāžu iekļaušanu arī festivālos vai viesizrādēs ārvalstu auditorijām. Taču galvenais uzdevums ir veidot teātra atpazīstamību arī ārvalstu teātra profesionāļu vidū.

Izrāžu skates mērķauditorija bija un joprojām ir vietējie un ārvalstu teātra profesionāļi, bet uz to ir aicināts ikviens interesents.

Šogad Dailes teātra izrāžu skatē iekļautās izrādes ir “Žanna d`Arka”, “Frankenšteins”, “Equus” un “Oskars un Rozā dāma”, skates nedēļā būs arī īpašie piedāvājumi.

Izrādēm “Equus” un “Oskars un Rozā dāma” tiks nodrošināts sinhronais tulkojums angļu valodā austiņās, izrādei “Frankenšteins” – tulkojums angļu valodā titros, mūziklam “Žanna d`Arka” būs pieejams libreta tulkojums angļu un krievu valodā.

Biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrāžu skates un pārējām aprīļa izrādēm sāksies 11. februārī.

Aprīlī vairākas izrādes tiks spēlētas pēdējo reizi – “Finita la comedia!” (5. aprīlī), „M.Butterfly” (23. aprīlī), “Koncerts, kura nebija” (13. aprīlī), „Aija pēc Jaunsudrabiņa” (6. aprīlī) un „Pikaso sievietes” (13. aprīlī).

Aprīļa piedāvājums par īpašām cenām būs izrāde “Amerika jeb Bez vēsts pazudušais” 17. aprīlī, kad visu biļešu cenas būs 6 un 4 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!