Foto: LETA
VEF kultūras pilī 9. novembrī pulksten 19.00 notiks īpašs Latvijas teātra 150. un Latvijas kino 70. jubilejai veltīts koncerts "Simtgades nominācija", kurā pazīstami aktieri izdziedās iemīļotas un populāras teātra zelta dziesmas, kā arī piešķirs simboliskas nominācijas Latvijas teātra un kino spožākajām zvaigznēm, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Uz vienas skatuves vienā jubilejas pasākumā tiksies vairāku paaudžu mākslinieki, kā arī tiks godināti spilgtākie Latvijas kino vecmeistari. Koncerta režija ir aktiera un režisora Māra Bezmera pārziņā.

Koncertā gaidāmi jauni mākslinieku dueti, kā arī skatītāju sadziedāšanās ar aktieriem.

Koncertā piedalīsies aktieri Andris Bērziņš, Varis Vētra, Gundars Silakaktiņš, Marģers Eglinskis, Karīna Tatarinova, Ģirts Rāviņš, Elīne Vāne un Imants Strads. Kā pasākuma īpašie viesi tiks aicināti tādi mākslinieki kā Lilita Ozoliņa, Olga Dreģe, Juris Strenga, Uldis Dumpis un Dace Eversa.

Latvija var lepoties ne tikai ar aktieru panākumiem teātrī, bet arī kino. Tādēļ jubilejas koncertā dalībnieki arī godinās Latvijas kino 70. gadadienu, kas reizē ar valsts jubileju aprit šogad. Īpašu noskaņu pasākumam piešķirs uz lielā ekrāna redzamie video fragmenti no zināmām un populārām filmām ar citātiem, kas jau folklorizējušies latviešu atmiņās.

Lai arī simtgades nominācijai ir dziļi simboliska nozīme, tomēr nomināciju izvirzīšanā piedalīsies paši skatītāji.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!