Foto: Publicitātes foto
Liepājas teātrī 9. novembrī pirmizrādi piedzīvos sadzīviska traģikomēdija "Gogolmogols", ar kuru šajā teātrī debitē režisors Regnārs Vaivars.


Kā portālu "Delfi" informē Liepājas teātra pārstāvji, režisors iestudējumam pielāgojis un lokalizējis ukraiņu dramaturģes Natālijas Vorožbitas lugu.

"Ir forši – līdz šim šajā teātrī neko neesmu iestudējis, bet man patīk – gan pilsēta, gan darbs ar aktieriem. Domāju, ka izrāde būs interesanta," stāsta Vaivars.

Kādā Latvijas nostūrī ierodas divi franču puiši – Lūkass un Damiens. Pēc kopā pavadīta vakara ar vietējiem iedzīvotājiem, atklājas, ka nakts laikā notikusi slepkavība. Paši pret savu gribu viņi ir spiesti uzkavēties vēl trīs dienas un trīs naktis..

Iestudējums tiek veidots savdabīgā un mistiskā manierē vairākos slāņos. Darbība notiks divstāvīgā dekorācijā, vienlaicīgi radot iespēju skatītājiem redzēt gan to, kas notiek virszemē, gan to, kas zem zemes – pagrabā.

Lai radītu intrigu, režisors vēl piebilst, "nu tas būs tāds lidojums sapnī un īstenībā, jo šīs Latvijas naktis nebūt nebūs tik klusas, kā sākumā šķita".

Lomās: Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Egons Dombrovskis, Armands Kaušelis, Edgars Pujāts, Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Inese Kučinska un Anita Kvāla.

Radošajā komandā kopā ar režisoru strādā arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Anta Priedīte un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrādi iespējams noskatīties arī 10. un 25. novembrī, kā arī 14. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!