Foto: Publicitātes foto
Lai gan joprojām nav iespējams paredzēt, kad teātri Latvijā atkal varēs pilnvērtīgi turpināt darbu ar skatītāju pilnām zālēm, ieviesto ierobežojumu atvieglojumi ir ļāvuši Valmieras teātra sezonu vēl nenoslēgt un klātienē plānot tikšanos ar saviem skatītājiem. Ievērojot izsludinātā sanitārā protokola prasības, 29. maijā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ineses Mičules un aktiera Mārtiņa Meiera kopdarbs monoizrādē "Visas labās lietas", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Britu autora Dankana Makmillana luga "Visas labās lietas" stāsta par kāda zēna mēģinājumu izprast iemeslu, kāpēc pieaugušie ir nelaimīgi. Piedzīvojot mātes pašnāvības mēģinājumu, lugas galvenais varonis, ko izrādē atveido Mārtiņš Meiers, bērnībā sāk veidot sarakstu ar lietām, kuru dēļ mātes dzīve ir dzīvības vērta, radot cerību un prieku.

Inese Mičule, kas pati arī tulkojusi šo darbu, izrādi vēlas veidot kā patiesu stāstu par cilvēku, kurš uzveicis savas dzīves tumšākos brīžus – depresiju, šķiršanos, tuvinieku zaudējumu, un spēj dzīvot ar gaišu prieku. Jo dzīve turpinās un neapstājas, un tas iedvesmo mūs visus.

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Ieva Kauliņa.

Lugas autors Dankans Makmillans (Duncan Mcmillan) ir mūsdienu britu dramaturgs un režisors, kas atzinību guvis ar lugām "Cilvēki, vietas un lietas", "Plaušas", "1984". Latvijas teātros daļa no viņa lugām ir iestudētas un skatītājiem pazīstamas. Luga "Visas labās lietas" sarakstīta 2013. gadā.

Biļetes uz izrādēm "Visas labās lietas" būs pieejamas "Biļešu paradīzes" interneta veikalā no 18. maija. Ievērojot noteiktos drošības pasākumus, maksimālais izrāžu apmeklētāju skaits ir 24 skatītāji.

Darbs teātrī turpinās arī pie vēl vienas kamerstilā veidotas lugas, jo aktieris Krišjānis Salmiņš veido savu otro izrādi – "Mana drauga meitene", kas savu pirmizrādi piedzīvos nākamās teātra sezonas sākumā. Krišjānis Salmiņš kopā ar scenogrāfu Vari Siliņu un aktieru ansambli – Rihardu Jakovelu, Annu Neli Āboliņu, Ingu Kniploku un Juri Laviņu, rada stāstu par diviem draugiem un jūtu dažādo dabu, iedvesmojoties no Bertranda Blīra franču komēdijas "La Femme de mon pote".

Valmieras teātris aicina apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt teātri, ja personai ir elpceļu infekcijas slimības simptomi, kā arī ja personai ir noteikts ievērot pašizolāciju vai mājas karantīnu.

Pirms došanās uz izrādēm, lūgums iepazīties ar drošības noteikumiem, kas jāievēro apmeklētājiem. Noteikumi pieejami teātra mājaslapā.

Līdz šim nenotikušās izrādes teātris plāno skatītājiem "atdot", tiklīdz būs atļauts pulcēties kuplākā skaitā.

Jau ziņots, ka par sezonas slēgšanu paziņojuši Dailes teātris, Nacionālais teātris un Latvijas Nacionālā opera. Savukārt Daugavpils teātris paziņojis, ka, ievērojot sanitāro protokolu, turpinās izrādes spēlēt vēl šajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!