Foto: No privātā arhīva

Viesturs Roziņš ir teātra režisors un sertificēts drāmas terapeits, kurš īsi pirms šā gada Teātra dienas vietnē "manabalss.lv" uzsācis parakstu vākšanu par teātra mākslas pieejamību klātienē. Viņš uzsver – ir jāsāk domāt par epidemioloģiskajai situācijai atbilstošiem risinājumiem, jo nav vairs runa par īstermiņa dīkstāvi. "Cilvēkiem jau ir līdz brošai," Roziņš ir tiešs. Kā psihiskās veselības aprūpes speciālists viņš ikdienā redz pandēmijas ierobežojumu, baiļu un stresa sekas un brīdina – var kļūt sliktāk.

Teātra režijā Roziņa vārds ir zināms pēc iestudējumiem gan valsts, gan neatkarīgajos teātros. Savu un sievas, dramaturģes Ludmilas Roziņas, skarbo pieredzi viesstrādnieku darbā Lielbritānijā viņš spēja pārvērst mākslas darbā "Dērbijas vergi" Goda teātrī Liepājā. Bērni un pusaudži zina viņa "Salātlapiņu" Leļļu teātrī un aizraujošo "80 dienās apkārt zemeslodei" Valmieras teātrī, bet Roziņa iestudējums "Kliedzēji" pēc Jāņa Klīdzēja romāna "Sniegi" motīviem Daugavpils teātrī 2019. gadā tika atzīts par labāko kategorijā "Gada mazās formas izrāde". Pandēmijas sezonā bez pirmizrādes palikusi Roziņa versija par Servantesa "Donu Kihotu" Valmierā, bet Daugavpilī top Džordža Orvela slavenā antiutopija "Dzīvnieku ferma".

Rīgas Stradiņa universitātē Roziņš ieguvis maģistra grādu veselības aprūpē ar drāmas terapeita kvalifikāciju un strādā Strenču psihoneiroloģiskajā slimnīcā un klīnikā "Dzintari".

Pagājušajā nedēļā tika izsūtīta jūsu iniciatīva – par teātra pieejamību un iespēju teātriem radoši risināt tikšanos ar skatītājiem. Bija kāds pēdējais piliens, ka vadzis ir lūzis tieši tagad?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!