Foto: LETA

Kultūras ministrs Nauris Puntulis un valsts sekretāre Dace Vilsone 2. oktobrī tikušies ar Dailes teātra aktieru ansambļa pārstāvjiem Rēziju Kalniņu un Arturu Skrastiņu.

Kā pēc tikšanās pauda Puntulis, tās laikā Dailes teātra aktieru kolektīva pārstāvji informēja par esošās situācijas rašanās iemesliem. "Aicināju aktieru kolektīvu aktīvi līdzdarboties situācijas risinājuma īstermiņa un ilgtermiņa rīcības plāna izstrādē, kuru oktobra vidū kolektīvam, ministrijai un plašākai sabiedrībai prezentēs teātra vadītājs Andris Vītols. Būtiski, lai esošā situācija tiktu risināta cieņpilni, respektējot radošo personību devumu Dailes teātra attīstībā. Saņēmu apliecinājumu par gatavību līdzdarboties," akcentēja kultūras ministrs.

"Mums bija svarīgi sadzirdēt, ka ministrijai ir būtisks trupas redzējums par teātra attīstību, kurā svarīga loma ir Smiļģa teātra tradīcijām. Kā aktieru trupas pārstāvji akcentējām, ka esam gatavi līdzdarboties īstermiņa plāna izstrādē. Mums ir svarīgi, lai šī situācija tiktu atrisināta racionāli, domājot par teātra izaugsmi un attīstību, kā arī mūsu uzticamo skatītāju," informē Artūrs Skrastiņš.

Jau ziņots, ka 1. oktobrī Kultūras ministrija izplatīja informāciju Dailes teātris un līdzšinējais mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers panāca mutisku vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu.

Atgādinām, ka 25. septembrī, notika aktieru sapulce, ko iniciēja paši aktieri, un tajā tika izskatīts Dž.Dž.Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā laika periodā. Dailes teātra aktieri arī izteikuši neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un režisoram Dž.Dž.Džilindžeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!