Foto: Publicitātes foto
18. oktobrī Dailes teātra Mazajā zālē izrādīs Indras Reinholdes kamerbaleta izrāde "Iedomu spēles".

Uzveduma veidotāja un horeogrāfe Indra Reinholde par izrādi stāsta: ""Iedomu spēles" ir gaiša izrāde ar komēdijas un arī drāmas elementiem. Tas ir stāsts par mīlestību un cilvēku savstarpējām attiecībām, ar smaidu noraugoties uz priekšstatiem, kas nereti mūsos valda un lomām, kādas, mūsuprāt, jāspēlē, kaut dažkārt tās rada gluži pretēju efektu. Īsumā, tas ir stāsts par attiecībām starp realitāti un mūsu katra iedomām un interpretāciju - tādēļ arī šāds nosaukums."

"Izrādes pamatā ir stāsts par vīrieti un sievieti - par diviem vientuļniekiem un to iedomu dēmoniem, kuri, šķiet, zina visu, kas no dzīves ir gaidāms. Negaidīta tikšanās liek dzīvei iemirdzēties jaunās krāsās, taču atkal vienatnē esot, katra sirdī no jauna iezogas šaubu dēmons. Tas spēlējās ar abu mīlētāju prātiem, liekot tiem iejusties svešās lomās un nopulēties cik spēka, lai padarītu sevi tīkamāku otra acīs. Pretēji gaidītajam, šīs spēlītes noved pie teju vai neatšķetināmiem attiecību samezglojumiem, tās ved mīlētājus projām vienu no otra, līdz beidzot abi tomēr atgūst cerēto mīlestību," stāsta teātra pārstāvji.

Izrādes muzikālajā pavadījumā izmantotas Baha, Mocarta un Vivaldi melodijas.

Līdztekus iestudējumam "Iedomu spēles" koncerta pirmajā daļā "Indras Reinholdes kamerbalets" piedāvās fragmentus no izrādēm "Gulbja dziesma", "Gaisma un pelni", "Tabula rasa", "Māsa pasaule" un "Parīzes dziesmas".

Indras Reinholdes kamerbalets ir neatkarīga modernā baleta kompānija, kas 2013. gada jūnijā kļuva par Parīzes starptautiskā horeogrāfijas konkursa "Contemporain versus Urbain 2013" finālistu.

Horeogrāfe - Indra Reinholde, scenogrāfe - Anastasija Sisojeva. Izrādē piedalās: Lāsma Andžāne, Natālija Kondrašova, Ruslans Kurlovičs, Anastasija Šņakina un Egija Abaroviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!