Piektdien, 27. janvārī, Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvos Viljama Šekspīra traģēdijas "Romeo un Džuljeta" jauniestudējums, ko režisējias Dž.Dž.Džilindžers.

Džuljetu Dž.Dž.Džilindžera iestudējumā spēlēs Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Ieva Segliņa, bet Romeo - Kristaps Rasims vai Artūrs Dīcis. Pārējās lomās - Gints Grāvelis (Merkucio), Lauris Dzelzītis (Benvolio), Gints Andžāns (Tibalts), Jānis Paukštello (Monteki), Juris Bartkevičs (Kapuleti), Indra Briķe (Lēdija Kapuleti), Lilita Ozoliņa (Džuljetas aukle), Artūrs Skrastiņš (Mūks Lorenco), Lauris Subatnieks (Pariss), Juris Frinbergs (Eskals, Veronas valdnieks), Dainis Grūbe (Baltazars), Āris Rozentāls (Aptieķnieks), Ivars Auziņš (Mūks Džons), Dainis Gaidelis (Teicējs), Mārtiņš Počs (Uzraugs), kā arī Ieva Pļavniece, Kristīne Nevarauska, Aija Dzērve, Ērika Eglija un Inita Dzelme (Dāmas no Kapuleti dzimtas).

Jauniestudējuma scenogrāfiju veidojis Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece - Ilze Vītoliņa, horeogrāfe - Inga Krasovska. Izrādes oriģinālmūzikas autors - Kārlis Lācis, par gaismu mākslinieku aicināts Igors Kapustins no Igaunijas.

Pasaulslavenais skumjpilnais mīlas stāsts ir viena no Dailes teātra leģendām – šeit tas iestudēts četras reizes. 1924., 1943. un 1953.gada iestudējumu režisors bija Eduards Smiļģis. Pirmajā iestudējumā galvenās mīlētāju lomas spēlēja Emīlija Viesture un Kārlis Veics, 1943.gada versijā - Lilita Bērziņa, Austra Šteinberga, Edgars Zīle un Arturs Dimiters (Romeo spēlējuši arī Kārlis Adernieks un Kārlis Valdmanis), bet 1953.gada iestudējumā - Vija Artmane, Milda Klētniece, Eduards Pāvuls un Harijs Liepiņš.

Savukārt 1994.gadā traģēdiju "Romeo un Džuljeta" iestudēja Kārlis Auškāps, galvenās lomas uzticot Indrai Briķei, Agnesei Zeltiņai, Valdim Liepiņam un Ivaram Auziņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!