10. maijā Dailes teātra Kamerzālē notiks jauniestudējuma "Mana lēdija Nikotīna" pirmizrāde - Džeimsa Metjū Berija stāstus bez īpašas morāles vienā daļā iestudē režisore Laura Groza, portālu "Delfi" informē Dailes teātra preses pārstāve Liene Jakovļeva.

Skotu rakstnieks un dramaturgs Džeimss Metjū Berijs (1860-1937) visas pasaules lasītājiem pazīstams galvenokārt kā skaistās pasakas "Pīters Pens" autors. Savukārt "Mana lēdija Nikotīna" atklāj skatītājiem Berija humorista talantu.

Kāds angļu džentlmenis ir sadomājis izbeigt savas bezrūpīgās vecpuiša gaitas un iestūrēt godājamajā laulības ostā. Taču lēdija, kurā viņš ir iemīlējies, izvirza viņam striktu nosacījumu: vai nu viņa, vai džentlmeņa iemīļotā pīpe. Džentlmeņa šaubas attālina kāzas par sešiem mēnešiem, kuru laikā viņš gremdējas atmiņās par saviem draugiem pīpmaņiem un vecpuišu dzīves piedzīvojumiem.

Izrādē "Mana lēdija Nikotīna" lomas atveidos Lauris Subatnieks (Džindžers Dž.), Intars Rešetins (Petigrū), Gints Grāvelis (Meriots), Aldis Siliņš (Gilrejs), Dainis Gaidelis (Džimmijs) un Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Arkādija), norāda Jakovļeva.

Tulkojuma un dramatizējuma autore ir Evita Mamaja. Kopā ar režisori Lauru Grozu radošajā komandā strādā scenogrāfs Juris Dimiters, kuram šī izrāde ir atgriešanās Dailes teātrī pēc ilgāka laika, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

Šajā sezonā "Mana lēdija Nikotīna" izrādes plānotas 10., 15. un 16. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!