Foto: Publicitātes foto

Dailes teātra Lielajā zālē 31. augustā pirmizrādi piedzīvos pēc Marka Tvena grāmatas veidotā izrāde bērniem "Toma Sojera piedzīvojumi", ko iestudē režisors Dmitrijs Petrenko. Līdz ar pirmizrādi 31. augustā un 1. septembrī Dailes teātris aicina nosvinēt skolas sākumu.

Abas dienas pasākums sāksies jau pirms izrādes, plkst. 16.00. Tajā būs iespēja iejusties Toma Sojera ādā un piedalīties dažādās aizraujošās spēlēs un atrakcijās, kā arī uzzināt un iemācīties ko jaunu – pat nokrāsot sētu Toma Sojera vietā!

Pasākuma laikā tiks izstādīti mākslinieka Vilipsōna darbi no izstādes "Čaks un V-sōns", bet Sergeja Jēgera vadībā būs iespēja izkrāsot zīmējumus no krāsojamās grāmatas "Reiz dzīvoja Čaks". Pirmo reizi pasākumā piedalīsies "Zinoo Rīga", kas demonstrēs dažādus zinātniskus eksperimentus un piedāvās bērniem iespēju pašiem tos izmēģināt. Būs iespēja dzirdēt arī populārās mūzikas izpildītāju studijas "Aprīļa pilieni" jaunāko dalībnieku koncertu.

Kā stāsta Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva, "Toma Sojera piedzīvojumi" ir izrāde visai ģimenei. Bērniem – lai kopā ar izrādes varoņiem dotos aizraujošos piedzīvojumos, savukārt pieaugušajiem – lai tie atcerētos, kādi reiz bija un par ko sapņoja.

Toms Sojers ir asprātīgs, viltīgs, paslinks, bet arī labestīgs un atsaucīgs puišelis. Viņš vienmēr grib, kā labāk, bet sanāk, kā nu kuro reizi sanāk. Kopā ar saviem labākajiem draugiem bezpajumtnieku Haklberiju Finu un Džo Hārperu Toms piedzīvo dažādas dēkas, kuru laikā viņš paspēj atrast savu īsto mīlu, kļūt par liecinieku šaušalīgam noziegumam, atmaskot slepkavnieku, aizbēgt no mājām, kļūt par pirātu, apmaldīties bezgalīgā alā un atrast neticamus dārgumus.

Toma Sojera lomā būs Lauris Dzelzītis, Haklberiju Finu atveidos Gints Andžāns. Pārējās lomās – Mārtiņš Upenieks (Džo Hārpers), Ilze Vazdika (Krustmāte Pollija), Ērika Eglija (Bekija Tečere), Gints Grāvelis (Mafs Poters / Skolasbiedrs / Pilsētiņas iedzīvotājs), Lauris Subatnieks (Indiānis Džo / Skolasbiedrs / Pilsētiņas iedzīvotājs), Ieva Florence (Eimija Lorenca), Inga Krasovska (Serēnija Hārpere), Artūrs Dīcis (Advokāts Tečers / Alfrēds Trampls / Dakteris Robinsons), Artis Robežnieks (Mācītājs / Tiesnesis) un Mārtiņš Počs (Skolotājs Dobinss / Kurlmēmais spānietis).

Dramatizējumu veidojusi Justīne Kļava. Jauniestudējuma scenogrāfe ir Sintija Jēkabsone, kostīmu māksliniece – Baiba Litiņa, komponists – Reinis Ozoliņš. Izrādes kustību konsultante ir Inga Krasovska, bet gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!