Foto: Daina Geidmane

Šā gada aprīlī ar izrādi "Equus" Dailes teātris viesosies Rēzeknē, savukārt izrādi "Ērtas dzīvošanas mirklīši" rādīs Jēkabpilī, portālam "Delfi" pavēstīja teātra pārstāvji.

8. aprīlī ar izrādi "Equus" Dailes teātris viesosies Latgales vēstniecībā "Gors". Pītera Šefera drāmas "Equus" pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru viņam izstāstījis draugs. Taču lugā autors rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus.

Režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētajā izrādē spēlē aktieri Lauris Subatnieks, Dainis Grūbe, Juris Žagars, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns un Ērika Eglija. Izrāde "Equus" ieguva "Spēlmaņu nakts" Skatītāju balvu kā "Gada izrāde", Laura Groza-Ķibere saņēma balvu kā "Gada režisore", bet Dainis Grūbe tika apbalvots kā "Gada aktieris", iegūstot arī "Skatītāju balvu". Izrādes sākums pulksten 18.00.

Savukārt Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā, 23. aprīlī pulksten 16.00 Dailes teātris rādīs izrādi "Ērtas dzīvošanas mirklīši". Ozolgales pansionātā satiekas "Pirmā grēka līča" personāži. Te katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas "vaifai", radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi. Viņiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Viņiem ir noteikumi un instrukcijas, rokdarbu un tehnisko interešu nodarbības. Turklāt vēl sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves enerģiskajai vadītājai Spulgai ir dzimšanas diena, un tiek gatavots pārsteigums – īsts teātra uzvedums.

Ērika Hānberga "septiņos omulīgos vingrojumos" spēlē Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Juris Kalniņš, Juris Strenga, Gunārs Placēns, Baiba Indriksone un Āris Rozentāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!