Foto: Publicitātes attēls
Kamēr Dailes teātrim ir liegta iespēja demonstrēt izrādes uz skatuvēm, tā darbinieki aicina skatītājus teātri ielaist savās mājās un baudīt digitālo repertuāru ar senākiem Dailes teātra iestudējumiem, kurus dzīvajā izpildījumā redzēt vairs nav iespējams.

Kā informē teātra pārstāvji, sadarbībā ar Latvijas Televīzijas īstenoto projektu "Teātris.zip" Dailes teātris ir padarījis pieejamas skatīšanai internetā 10 teātra izrādes. To vidu ir trīs izrādes bērniem: "Vārnu ielas republika" (2011) režisore Laura Groza-Ķibere, "Jērādiņa" (2016) režisors Pēteris Liepiņš, "Pīters Pens" (2014) režisore Laura Groza-Ķibere.

Tāpat skatītājiem tiek piedāvāti mūzikli: "Marlēna" (2011), režisore Inese Mičule un "Oņegins" (2013) režisors Dž.Dž.Džilinžers, kā arī dramatiskās izrādes "Marija Stjuarte" (2010), režisors Dž.Dž.Džilindžers, "Saules bērni" (2015), režisors Dž.Dž.Džilindžers, "Aija pēc Jaunsudrabiņa (2010), režisors Regnārs Vaivars, "Granātu krāsas aproce" (2016) Mihails Gruzdovs un "Iespējamā tikšanās" (2016) režisors Dmitrijs Petrenko.

Izrādes ir skatāmas Dailes teātra "Youtube" kontā, bet pilns izrāžu saraksts un plašāka informācija par iestudējumiem atrodama teātra mājaslapas īpašajā sadaļā #Starpbrīdis. Šis ir īslaicīgs projekts. Izrādes būs pieejamas uz aptuveni mēnesi - laiku, kamēr valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un apmeklēt teātri klātienē nav iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!