Oktobrī ar joku lugu "Zagļi" Dailes teātris viesosies Krustpilī, bet izrādi "Apglabājiet mani zem grīdas" rādīs Ventspilī, portālu "Delfi" informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

12.oktobrī plkst. 16. Krustpils Kultūras namā varēs noskatīties Rūdolfa Blaumaņa joku lugu ar dziedāšanu "Zagļi". Kārļa Auškāpa iestudētajā izrādē, kam mūziku komponējis Juris Vaivods, personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes.

Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs... Pirmās Blaumaņa sarakstītās lugas iestudējumā lomas atveido Juris Kalniņš, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello.

16.oktobrī plkst. 19 Pāvela Sanajeva homērisko drāmu "Apglabājiet mani zem grīdas", ko iestudējis Regnārs Vaivars, Dailes teātris rādīs Ventspils teātra namā "Jūras vārti". "Apglabājiet mani aiz plintusa" ir krievu rakstnieka, aktiera, scenārista, režisora un tulkotāja Pāvela Sanajeva autobiogrāfisks stāsts, kurā visu personāžu prototipi ir reāli cilvēki.

Briesmīgi interesants, gaišs un godīgs stāsts par kāda zēna bērnību. Mazais Saša dzīvo pie vecmāmiņas un vectētiņa, jo vecmāmiņa neuztic bērna audzināšanu savai izlaidīgajai meitai, kura atradusi sev jaunu vīru – "alkoholiķi asinssūcēju". Tāds nu ir vecmāmiņas smagais krusts. Tā Saša no četru gadu vecuma "karājas viņai kaklā". Vecmāmiņas mīlestība pret mazdēlu ir nepiesātināma un ātri draud pārvērsties mājas tirānijā. Izrādē spēlē Indra Briķe, kura par Vecāsmātes lomu bija izvirzīta "Spēlmaņu nakts" balvai kā Gada aktrise, Juris Bartkevičs, kurš Vectēva lomā bija novērtēts ar "Spēlmaņu nakts" nomināciju Gada aktieris otrā plāna lomā, kā arī Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Andris Gross, Ērika Eglija un Markuss Rodrigo Rozentāls mazā Sašas lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!