Foto: LETA

Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā īstenos jaunu projektu "Dailes teātra Zinību stundas", piedāvājot lekcijas par norisēm teātra un kultūras telpā Latvijā un pasaulē, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Sezonas laikā vienpadsmit pirmdienās Dailes teātra Kamerzālē notiks tikšanās ar personībām, kuras ir gatavas dalīties savā pieredzē, zināšanās un pārdomās.

Pirmā "Dailes teātra Zinību stunda" notiks 2. novembrī plkst. 18.30. Lekcijā "Teātris caur kases lodziņu: rituāls, forma un ekonomika" Latvijas Kultūras akadēmijas profesors, filozofijas doktors, Starptautiskās mediju un kultūras menedžmenta maģistrantūras vadītājs Ivars Bērziņš ar ekonomikas skatu uz teātri runās par pasaules pieredzi un Latvijas labākajiem piemēriem. Lekcijā, kas varētu pāraugt arī diskusijā, tiks rastas atbildes uz jautājumiem, piemēram, kāpēc teātris nevar būt pelnošs, vai privāts atbalsts komercializē teātri un tā repertuāru.

Dalībai "Dailes teātra Zinību stundās" piekrituši ne tikai Bērziņš, bet arī arhitektūras un dizaina kritiķe Ieva Zībārte, teātra kritiķe Silvija Radzobe, mākslas zinātniece Sarmīte Sīle, kultūras projektu producente Leonarda Ķestere, režisors Andrejs Žagars, stepa dejas pedagogs Māris Pūris, multimediju mākslinieks Artis Dzērve, žurnālists Ivars Kleins, Dailes teātra grima māksliniece Baiba Bindemane, trupas un izrāžu vadītāja Indra Laure, sufliere Anita Siliņa, kostīmu pārzine Ivonna Straume un rekvizitore Gunta Sakša.

Bezmaksas ielūgumus uz pirmo "Dailes teātra Zinību stundu" var saņemt no 26. oktobra visās "Biļešu paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!