Foto: Publicitātes foto

Daugavpils teātrī 23. oktobrī pirmizrādi piedzīvos vērienīgs, spilgts un muzikāls iestudējums "Īsa pamācība mīlēšanā", informē teātra pārstāvji.

Rūdolfa Blaumaņa feļetons, kurš sarakstīts pagājušā gadsimta sākumā un kļuvis par pamatu vairākām izrādēm un spēlfilmai, jaunas krāsas iegūs Daugavpils teātrī. Jauniestudējums ar maestro Raimonda Paula mūziku, Arnolda Liniņa dramatizējumā, režisors - Oļegs Šapošņikovs, bet par izrādes vizuālo noformējumu rūpējas mākslinieki Kristaps Skulte un Dāvids (Romans Andrejevs).

Izrādes ietvaros būs skatāmi 17 muzikālie priekšnesumi, izdziedātas tikpat dziesmas, par kuru izpildījumu rūpējas Daugavpils teātra vokālā pedagoģe un LNO soliste Ilona Bagele, kā arī iestudējumā dalību ņems populārā grupa "Laimas Muzykanti" Artūra Uškāna vadībā un Daugavpils Vienības pamatskolas bērnu vokālais ansamblis.

To visu papildinās Daugavpils teātra modernā baleta trupas horeogrāfijas uzvedumi. Iestudējuma tapšanā ir iesaistījušies arī Latvijā pazīstamie mākslinieki Kristaps Skulte un Dāvids (Romans Andrejevs).

Scenogrāfs Kristaps Skulte šogad tika nominēts Krievijas teātra balvai "Zelta maska" kategorijā "Mākslinieka darbs muzikālajā teātrī ", savukārt Dāvids ir vairāk nekā 20 kolekciju autors, kurš, jau iepriekš, ir veidojis tērpus teātra izrādēm un dažādiem sabiedriskiem pasākumiem. Dāvids ir vairākkārtējs Latvijas un starptautisko modes konkursu uzvarētājs.

Kā jau iepriekš tika minēts, jauniestudējums būs arī vizuāli krāšņs - tiek gatavoti vairāk kā 120 tērpi, kurus papildinās 800 dažādas detaļas, kopumā izlietojot 1000 metru dažāda veida audumu. Arī izrādes scenogrāfija sola pārsteigumus. Tā būs līdz šim vērienīgākā dekorācija Daugavpils teātra vēsturē.

Caur šo muzikālo ceļojumu tiks stāstīts par mums svarīgajām vērtībām, jo Rūdolfa Blaumaņa darbā "Īsa pamācība mīlēšanā", kā uzsver izrādes režisors, ir iekodēts latviskās identitātes kodols: "Izrādi caurstrāvos mīlestība uz savu zemi, sētu, cilvēkiem, darbu un tradīcijām." Jauniestudējums būs muzikāls un atraktīvs, bet tajā pašā laikā nopietni tiks meklētas atbildes uz jautājumu - kas ir cilvēcība un mīlestība, kas ir svarīgāk - ārējais vai iekšējais.

Pēc pirmizrādes tuvākās izrādes gaidāmas 26. oktobrī, 9. novembrī un 21. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!