Foto: Publicitātes attēls
Daugavpils teātrī 1. jūnijā notiks šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – komēdija krievu valodā "Divi smiltājā", ko iestudējis režisors Oļegs Šapošņikovs.

Iestudējumā kāds laulātais pāris dodas rallijā piedzīvojumu un asu izjūtu meklējumos. Bet viņi pat neiedomājās, ka piedzīvojums var pārvērsties par īstu katastrofu. Tuksneša saulē uzkurinātās laulāto attiecības aizsvilsies negaidītos pārmetumos un skandalozās atklāsmēs. Ikdienā noklusētais svelmē un smiltīs kļūst par galveno klupšanas akmeni. Patiesi un atklāti, asprātīgi un dedzīgi – tas ir stāsts par laulības ralliju, kurā notiek sīva cīņa, bet uzvarētājs nevar būt tikai viens cilvēks, par izrādi raksta tās veidotāji.

Izrāde "Divi smiltājā" kļūs par pirmo iestudējumu Daugavpils teātrī, kas veidots pēc mūsdienu lietuviešu dramaturģijas darba. Izrādes pamatā ir luga "Viļņa – Dakāra", kuras autors ir pazīstams lietuviešu rakstnieks, dzejnieks, publicists Sigits Paruļskis. Viņa rakstīšanas stils tiek raksturots kā tiešs un šokējošs, bet tas nemazina viņa lasītāju pulku. Par savu daiļradi autors saņēmis vairākus apbalvojumus, un viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 12 valodās.

Par neparasto, tuksnesīgi smilšaino skatuves noformējumu rūpējies scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmus veidojis Egils Viļumovs, gaismas – Sergejs Vasiļjevs. Laulātā pāra lomās – divi Daugavpils teātra komēdijas žanra meistari – Mihails Samodahovs un Irina Kešiševa.

Biļetes uz izrādi nopērkamas Daugavpils teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!