Daugavpils teātra vēsturē pirmo pirmizrādi piedzīvojis mūzikls bērniem "Leo - mazais lauva". O. Šapošņikova režijā tapis košs un dinamisks uzvedums par lauvēna Leo piedzīvojumiem, izzinot pasauli un meklējot atbildes, kā kļūt paklausīgam, pieklājīgam un laipnam.

Mūzikla pamatā izmantota F. Tappera pasaka "Leo - mazais lauva", kuru pats autors ir uzdāvinājis Daugavpils teātrim iestudēšanai. Pēc autora domām mūsdienu pasaulē, kad valda vispārēja informācijas pārbagātība un pieejamība, ir ārkārtīgi svarīgi bērniem izskaidrot, kas ir labs un kas ir slikts, lai viņi tajā neapjuktu.

Mūziklā iedzīvināts pamācošs stāsts, kas bagātināts ar spilgtām krāsām, mūsdienīgiem mūzikas ritmiem, galvu reibinošām dejām, trikiem un iespaidīgiem tērpiem.

"Stāsts ir par lauvēnu, kurš dodas uz džungļiem gūt no citiem zvēriem mācību, kas katram dzīvē var noderēt – par godīgumu, drosmi, pieticību, cieņu pret vecākiem utt. Šis mūzikls ir saistošs gan bērniem, gan viņu vecākiem, jo atgādina arī pieaugušajiem tās it kā pašsaprotamās lietas, ko un kā bērniem ir jāiemāca," izrādes tematiku ieskicē tās veidotāji.

Galvenajā lomā lieliski iejuties jaunais aktieris M. Boka, kārtējo reizi apliecinot Daugavpils teātra veiksmīgo pieredzi jauno talantu piesaistē. Par skatuves vizuālo ietērpu un daudzveidīgajiem kostīmiem gādājušas mākslinieces un scenogrāfes I. Bermaka un A. Stabiņa, par muzikālo noformējumu parūpējušies mūzikas autori H. Rigmants un V. Anselmo, savukārt horeogrāfe ir I. Saveļjeva.

Lomās redzami M. Boka, I. Kešiševa, V. Dupaks, J. Ņetjosina, N. Kotona un M. Rožanska.

Biļetes pieejamas Daugavpils teātra kasē un "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!