Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, 31. martā Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos Raimonda Paula mūzikls krievu valodā "Dāmu paradīze", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Vērienīgā iestudējuma režisors un libreta autors ir Oļegs Šapošņikovs. Marķīzes de Bovas lomā būs Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele, Denīzes lomu atveidos Nadežda Jermaka, bet Oktāva Murē lomā - lietuviešu smagā metāla grupas "Soul Stealer" līderis Jeronimus Miļus.

Kā uzsver Šapošņikovs norādīja, iestudējums nebūs tradicionāla operete. Mūzikls apvieno romantisko Paula mūziku ar neparastu vizuālo noformējumu gan dekorācijās, gan dejās.

Libreta pamatā ir Emīla Zolā romāns "Dāmu paradīze", kuram ir universālu sižetu – nabaga "pelnrušķīte", kura atrod lielo mīlestību.

"Lai gan stāsts ir sarakstīts ļoti sen, viss tajā minētais ir ļoti aktuāls arī šobrīd – gan mīlestība, gan iepirkšanās tēma. Tāpēc Daugavpils teātrī iestudētā "Dāmu paradize" ir eklektiska, nepiesaistīta konkrētam laikam – tas ir stāsts par cilvēka tieksmēm, vēlmēm, mīlestību un modi," norāda Šapošņikovs, piebilsot, ka iestudējums ir paredzēts visplašākajai auditorijai bez vecuma ierobežojuma.

Savukārt dziedātāja Ilona Bagele teic, ka jau sen tika auklēta doma par muzikāla iestudējuma izveidošanu Daugavpils teātrī. Idejas iesākumos Bagelei un Šapošņikovam bija plānots iestudēt citu Raimonda Paula mūziklu, taču, konsultējoties ar pašu Maestro, tika pieņemts lēmums iestudēt tieši "Dāmu paradīzi".

Mūzikla "Dāmu paradīze" radošajā komandā darbojušies arī horeogrāfe - Irina Saveļjeva; dziesmu tekstu autori - Jeļena Sigova un Vladimirs Dupaks; koncertmeistars - Eduards Zariņš; aranžētājs - Pāvels Murašovs; scenogrāfes un kostīmu mākslinieces - Inga Bermaka un Agnese Stabiņa; gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs, režisora asistents - Svetlana Pavloviča.

Pirmizrāde 31.martā 17:00. Tuvākās izrādes 1.un 14.aprīlī 17:00 un 20.aprīlī 18:30. Biļetes teātra kasē un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!