Daugavpils teātris 9. septembrī ar divām izrādēm piedalīsies II Starptautiskajā mākslu festivālā "Trans/mission Balticum" Lietuvā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Kā informē Ivanova, festivāla apmeklētājiem Daugavpils teātris piedāvās dejas izrādi visai ģimenei "Čipolīno" (horeogrāfe un idejas autore Irina Bogeruka) un "Spēlmaņu nakts 2017" laureāti kategorijā "Gada mazās formas izrāde", izrādi "Jubileja'98" (režisore Paula Pļavniece).

Festivāls "Trans/mission Balticum" jau otru gadu pēc kārtas pulcē māksliniekus no dažādām valstīm Lietuvas pilsētā Traķos. Šogad festivāla ietvaros notiks 20 dažādi pasākumi (izrādes, koncerti, izstādes), kuru mērķis ir veicināt kultūras apmaiņu un sadarbību starp dažādu valstu teātriem un māksliniekiem.

"Šajā festivālā satiekas teātri, kurus vieno Baltijas jūra, Ziemeļeiropas kultūras akcents. "Trans/mission Balticum" sniedz iespēju paskatīties uz kaimiņzemju teātra mākslu, kā arī apliecināt, ka esam ienesuši tajā savdabību. Piemēram, mēs esam vienīgie, kuri festivālā piedāvā dejas izrādi. Pagājošgad izrāde "Tuvība" atstāja uz festivāla organizatoriem stipru iespaidu, un viņi vēlējās, lai arī šoreiz piedāvājam kaut ko līdzīgu. Tāpēc šogad dodamies ar izrādi "Čipolīno", mūsu pirmo un pagaidām vienīgo dejas izrādi bērniem. "Jubileja '98" bija festivāla organizatoru izvēle, jo viņiem ir saistošs laikmetīgais teātris, kurš runā par šī brīža aktualitātēm. Savukārt "Jubileja '98" nav vienkārša ģimenes drāma, tā vēsta arī par mūsu neseno pagātni, Eiropas vērtību apgūšanu," saka Daugavpils teātra direktors Oļegs Šapošņikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!