Foto: Publicitātes attēli

10.janvārī, pulksten 18.30 ar monoizrādi latgaliešu valodā "Rūžys byudu golūs" Daugavpils teātris viesosies Valmieras drāmas teātrī, savukārt 27.janvārī šīs sezonas jauniestudējums "Meli" būs redzams Nacionālajā teātrī "O!Kartes Jaunajā zālē" pulksten 14 un 18.30, vēsta Daugavpils teātra pārstāvji.

Monoizrāde "Rūžys byudu golūs" ir Monikas Zīles sarakstīts stāsts par piemīlīgu latgaliešu kundzi labākajos gados, kura, piekopdama māju un gatavodama pusdienas, izstāsta visu savu dzīvi, savijot to ar savas tautas likteni, kutūru, valodu un tradīcijām.

Izrādes laikā tās galvenā varone gatavo sava dzimtā novada tradicionālos ēdienus, kurus ikviens varēs nobaudīt pēc izrādes. Izrāde ir pārpildīta ar Latgalei raksturīgo humoru un vieglumu, un pat ja skatītājs nepārvalda valodu, izrādē notiekošais ir viegli saprotams un uztverams.

Izrādes režisori - Pēteris Krilovs un Anita Sproģe. Galvenajā lomā - Maija Korkliša.

Savukārt Oļega Šapošņikova iestudējuma "Meli. Kāda dzimumakta un pasaules civilizācijas vēsture vienā cēlienā" pamatā ir stāsts par laulāto pāri, kura attiecības sāk šķobīties pēc sievas nekaunīgas provokācijas, pavedinot vīra labāko draugu. 

Tas ir stāsts par mīlas trīsstūri, kurā neviens no personāžiem patiesībā nezina, kuru mīl, ar kuru vēlas dzīvot kopā un kāpēc. Atbilžu meklējumos galvenie varoņi neiztiek bez psiholoģiskām manipulācijām vienam ar otru, kuru rezultātā līdz galam nespēj būt atklāti ne pret sevi, ne otru. Tie kļūst par intelektuāliem meklētājiem un analizētājiem, daudz spriežot par to, kas ar viņiem notiek, projicējot savu pieredzi uz sabiedriskiem un politiskiem procesiem.

Lomās iejutīsies Andris Bulis, Karina Lučiņina un Māris Korsiets.

Biļetes iespējams iegādāties teātru kasēs un "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!