Foto: Džeina Saulīte
Atšķirībā no vairākiem Latvijas teātriem, kas jau paziņojuši, ka slēdz sezonu, Daugavpils teātra vadība nolēmusi atsākt izrāžu demonstrēšanu, ievērojot Kultūras ministrijas izstrādātā sanitārā protokola vadlīnijas.

Daugavpils teātris ir gatavs atvērt savas durvis skatītājiem un maija-jūnija repertuārā iekļaus tās izrādes, kuru norise atbilst normatīvo aktu prasībām. Tuvākā izrāde ir ieplānota 22. maijā. Repertuārā paredzēts iekļaut izrādes "Tumšās alejas", "Metāllūžņi", jauniestudējumu "Bez lieciniekiem", kā arī oriģinālu muzikālo jauniestudējumu "Pagalma kabarē", kuru teātris ir iecerējis kā ekskluzīvu brīvdabas izrādi 25 skatītājiem teātra pagalmā.

Maija repertuārs tiks publicēts tuvākajā laikā. Biļetes uz šīs sezonas iestudējumiem varēs iegādāties internetā.

Daugavpils teātris garantē saviem skatītājiem divu metru distances ievērošanu starp skatītāju vietām, teātra darbiniekiem un pasākuma apkalpojošo personālu, kā arī nepieļaus personu drūzmēšanos pie ieejas, izejas un foajē. Teātra telpās apmeklētājiem būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi. Teātra kafejnīca paliks slēgta.

Kultūras norišu vietai ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju norišu vietā un aicināt tās atstāt teātra telpas.

Daugavpils teātra izrādes, kuras bija ieplānotas laika periodā no 13. marta līdz 12. maijam (izņemot izrādi "Bez lieciniekiem"), nospēlēt maijā-jūnijā nebūs iespējams. Nenospēlētās izrādes tiks pārceltas uz nākamo sezonu. Informācija par Daugavpils teātra pārcelto izrāžu datumiem tiks izziņota pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Jau ziņots, ka ārkārtējā situācija Latvijā ir pagarināta līdz 9. jūnijam, tomēr Ministru kabinets lēma no 12. maija atļaut publisku pasākumu, tostarp kultūras pasākumu organizēšanu, vienlaikus nosakot, ka dalībnieku skaits tajos nedrīkst būt lielāks par 25 personām, ilgums iekštelpās organizētos pasākumos - nepārsniegt trīs stundas, un starp pasākuma dalībniekiem nodrošināma divu metru distance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!