Foto: Džeina Saulīte
14. jūnijā Daugavpils teātrī notika 2021./2022. gada sezonas noslēguma pasākums, kura laikā kolektīvs atskatījās uz paveikto un ieskicēja nākamās sezonas plānus. Kā vēsta teātra pārstāve Janīna Ivanova, iepriekšējās sezonas populārākā izrāde bijusi Dmitrija Petrenko iestudējums "Tumšie brieži".

Kā vēsta Ivanova, šīs sezona laikā skatītājiem tika piedāvātas 12 jaunas izrādes. Daļa no tām - "Dzīvnieku ferma", krimināli psiholoģiska diloģija - "Kaija-1" un "Kaija-2", "Samsona ceļojums", "Provinces anekdotes" - tapa vēl iepriekšējā sezonā, taču tobrīd tās nebija iespējams izrādīt Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Teātra repertuāru šajā sezonā papildināja muzikāla pasaka pieaugušajiem "Pa Laimes lāča pēdām", komiska melodrāma "Garās brīvdienas" un eksperimentāls iestudējums "Vispirms bija…" Oļega Šapošņikova režijā. Teātra trupai pievienojās divas jaunas aktrises - Jūlija Ļaha un Agnese Laicāne, kuras spēlē Māra Korsieša iestudētajā izrādē "Dzīve uz ledusskapja durvīm".

Kā unikāls ārpusrepertuāra iestudējums ir tapis "Cabaret Dinabourg", taču viens no nozīmīgākajiem Daugavpils teātra notikumiem bija pirmizrādītā "Paradīze" - muzikāli dramatiska kompozīcija pēc Raimonda Paula mūzikla "Dāmu paradīze" motīviem, kurā piedalījās pats Maestro.
Sezona izrādēs visbiežāk iesaistītā aktrise bija Zanda Mankopa, visvairāk spēlējošais aktieris – Marģers Eglinskis, savukārt kā visvairāk nodarbinātā dejotāju godināta Vanda Gibovska.

Daugavpils teātra valdes Atzinības rakstu par sasniegumiem 2021./2022. gada sezonas laikā saņēma aktrises Žanna Lubgāne, Jūlija Ļaha, Agnese Laicāne un aktieris Viktors Jancevičs. Veicināšanas balvu par pirmajiem panākumiem uz teātra skatuves saņēma Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas studiju programmas "Teātra māksla" 1. kursa audzēknes Luiza Prokofjeva un Darja Šakalova.

Kā vēsta teātra pārstāve, nākamā sezonas sākumā Daugavpils teātris piedalīsies Starptautiskā teātra festivālā Traķos ar iestudējumu "Vispirms bija…". Skatītājus sagaida jauni iestudējumi Georgija Surkova un Ivara Lūša režijā, kā arī notiks izrāde latgaliski, kuru iestudēs Māris Korsiets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!