Foto: Publicitātes attēls

27. un 28. februārī 19.00 "Dirty Deal Teatro" (DDT) pirmizrādi piedzīvos režisora Valtera Sīļa veidotā sonāte skatuvei četrrocīgi "Pēc grāmatas motīviem". Izrāde stāstīs par pusmūža aktiera atmiņu izvērsumu, kur dažādās draudzības gan ar cilvēkiem, gan mākslas darbiem ietekmē viņa izvēles dzīves ritumā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Draudzība starp diviem pavisam jauniem cilvēkiem ir ārkārtīgi īsa, taču atstāj iespaidu uz visu atlikušo dzīvi. Klejojot atmiņu lokos, izrādes galvenais varonis – aktieris nonāk uz skatuves, kur izspēlē Tomasa Bernharda romānu "Noriets". Romāna galvenie varoņi ir trīs pianisti, diviem no tiem šī draudzība izposta muzikālo karjeru. Šis impulss aktierim liek atcerēties jaunības valdzinājumus, bez kuriem tagadējā esība teātrī būtu neiespējama. Ko viņš atmiņās meklē? Vai meklējumi palīdzēs aktierim, kuram cīņa ar sevi ir daudz stiprāka par iespēju patverties mākslā?

Izrādes dramaturģiju radījis režisors Valters Sīlis, bet tās teksti veidoti kopā ar aktieriem – Jāni Kroni un Alisi Danovsku. Tāpat izrādē izmantoti fragmenti no Tomasa Bernarda romāna "Noriets", kā arī Franca Kafkas un Kārļa Skalbes darbu fragmenti.

Foto: Arturs Hnikins

Valters Sīlis par izrādi stāsta: "Romāns "Noriets" vēsta par cilvēku, kurš, iespējams, pāragri ir nonācis vecumā un mēģina atrast iemeslu savām neveiksmēm, par sastapšanos ar ģenialitāti un draudzību, kas iznīcina. Tam pretstatā ir mans personiskais stāsts par tikšanos ar ģeniālu cilvēku jaunībā, kas noved pie sastapšanās ar mākslu un atstāj paliekošu iespaidu, ar ko jāsadzīvo visu turpmāko dzīvi."
Izrādes radošo komandu veido režisors Valters Sīlis, scenogrāfs Uģis Bērziņš, skaņu mākslinieks Reinis Indāns, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, aktieri – Jānis Kronis un Alise Danovska.

Tuvākās izrādes "Pēc grāmatas motīviem" 27. un 28. februārī, 17., 18. un 19.martā pulksten 19.00 "Dirty Deal Teatro", Talsu ielā 1, Āgenskalnā.

Foto: Arturs Hnikins
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!