Foto: Publicitātes foto

"Dirty Deal Teatro" 27. septembrī teātrī pirmizrādi piedzīvos pasaka par apģērbiem – "Lupatas", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Iestudējuma režisore ir Paula Prozoroviča, dramaturgs – Edgars Niklasons, izrādē spēlēs aktieri Inga Tropa, Artūrs Putniņš un Romāns Bargais.

Pēdējos pāris gadus Rīgā lielu popularitāti ir ieguvuši lietotu apģērbu veikali un tas ir kļuvis par sava veida sportu atrast interesantas drēbes starp tām, ko kāds cits atzinis par nevajadzīgām. Šī parādība netiešā veidā daudz ko pastāsta par sabiedrību un tās patreizējo noskaņojumu. Ko mūsu drēbes un attieksme pret tām liecina par mums?

Lietoto apģērbu fenomenu mākslā jau apspēlējuši, piemēram, amerikāņu mākslinieki Alans Guerra and Neraldo de la Paz, kas veidojuši instalāciju "Nine". To viņi veidojuši, izmantojot cilvēkiem nevajadzīgas drēbes un viņu mērķis bijis runāt par to, ko sabiedrība atmet un aizmirst. Radošā komanda ir iedvesmojusies no instalācijas "Nine", taču izrādē pētīs vēl citus šī fenomena aspektus.

Režisore Paula Prozoroviča jau ir debitējusi teātrī "Dirty Deal Teatro" ar izrādi "Nepareizas dzīves skola", kuras pamatā ir Mairas Dobeles stāsti (dramatizējuma autors Jānis Balodis) un kurā runāts par pašu pirmo mīlestību. Galvenās lomas atveidotāja Ieva Aniņa šogad nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā "gada jaunā skatuves māksliniece". Dramaturgs Edgars Niklasons ir viens no jauno dramaturgu lugu lasījumu cikla "10 minūtes slavas" finālistiem. Viņš ir arī jau iepriekš strādājis kā izrādes dramaturģijas autors, piemēram, pie Elmāra Seņkova izrādes "Izrāde "Gals"" Latvijas Nacionālajā teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!