Foto: Inga Plūme

Šā gada 2. un 3. oktobrī "Dirty Deal Teatro" izrāde "Zudusī Antarktīda" (režisors – Valters Sīlis) tiks izrādīta vienā no nozīmīgākajām mākslas un kultūras vietām Briselē – "Bozar" mākslas centrā.

Izrādes "Zudusī Antarktīda" radošā komanda aicinās doties audiovizuālā ceļojumā un ieraudzīt Antarktīdu ievērojamā jūras biologa Džeimsa Maklintoka acīm. Tas būs ceļojums, kurā apvienosies zinātne, piedzīvojumi un humors. Tā laikā varēs ienirt dziļi zem trīs metru biezas ledus kārtas un sastapties ar jūras tauriņiem. Varēs piedzīvot vētru Dreika šaurumā. Un varēs ieraudzīt Antarktīdu, brīdi pirms tā pazūd tāda, kāda tā ir šobrīd.

Izrādes dramaturgs ir Jānis Balodis, scenogrāfe – Ieva Kauliņa, komponists – Edgars Raginskis, bet galveno lomu atveido aktieris Toms Liepājnieks.

"Bozar" mākslas centrā izrādi paredzēts spēlēt 2. un 3. oktobrī plkst. 20.30 (pēc Beļģijas laika). 3. oktobrī pirms izrādes norisināsies intervija-diskusija, kurā Antarktīdas pētnieks beļģis Franks Patins (Frank Pattyn) stāstīs par Beļģijas īpašajām attiecībām ar Dienvidpolu un par klimata izmaiņu izraisītajām briesmām, kas aizvien vairāk jūtamas arī šajā kontinentā. Sarunā piedalīsies arī režisors Valters Sīlis.

Briseles mākslas centrs "Bozar" ir multidisciplināra mākslas platforma, kurā ik gadu tiek realizēta plaša kultūras un mākslas norišu programma – mūzikas koncerti, mākslas izstādes, teātra izrādes un dejas performances, diskusijas, kino, literatūras un arhitektūras programmas. Šeit tiek realizēti ļoti daudz starptautisku projektu, tādējādi tuvinot vienu otrai Eiropas valstu kultūrtelpas un sniedzot iespēju māksliniekiem parādīt sevi plašākai starptautiskai auditorijai.

"Dirty Deal Teatro" telpās izrāde tiks spēlēta 22. oktobrī plkst. 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!