Foto: Publicitātes foto

18. maijā pulksten 19.00 "Dirty Deal Teatro" (DDT) Āgenskalnā, Talsu ielā 1, pirmizrādi piedzīvos režisora Mārča Lāča jaunākais iestudējums "Dzimumzīme", kas ir izrāde-lekcija par dzimumdzīvi ar paraugdemonstrējumiem leļļu teātra estētikā un tapusi sadarbībā ar "Solona kluba" ekspertiem, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Elīna Kempele.

Ja līdz šim esat maldījušies dažādos priekšstatos par seksu un mīlestību, akli jaucot abus kopā, šī izrāde-lekcija, kas balstīta sociāli antropoloģiskos pētījumos, palīdzēs jums atvērt prātu un sniegs derīgas vadlīnijas kuģojumiem cilvēcisko kaislību okeānos. Mārcis Lācis, "Solona kluba" eksperti un lektori Ivars Krasts un Armands Berģis aizvedīs noderīgiem atklājumiem bagātā ceļojumā laikā un telpā, stāstot par seksu un mazliet par mīlestību.

Vai mīlestība un dzimumdzīve ir neatraujami saistītas jeb tomēr nošķiramas, savstarpēji neatkarīgas cilvēku savstarpējo attiecību un kaislību izpausmes? Un kas raksturo cilvēka seksualitāti – kas būtu uzskatāms par dabisku un kas par kulturāli vai individuāli konstruētu vai pat deviantu? Vēsture apliecina, ka dažādi laiki, dažādas kultūras un visbeidzot dažādi indivīdi manifestē visdažādākās izpratnes un prakses, ne tikai attiecībā uz seksualitāti, dažādām mīlestības formām, bet cilvēciskām attiecībām vispār.

Par šiem jautājumiem aizdomājies kādureiz esam mēs katrs, taču par to atklāti runājam reti, kaut arī vajadzētu bieži. Tāpēc talkā nāk "Dzimumzīme" – lekcija, kas nojauks jums robežas un atvērs durvis uz pasauli, kuru jūs līdz šim, ļoti iespējams, bijāt redzējuši tikai caur atslēgas caurumu, turklāt, neregulāri.

Izrādes radošā komanda: režisors, mākslinieks – Mārcis Lācis; teksts tapis sadarbībā ar "Solona klubs"; horeogrāfe – Katrīna Albuže; gaismu māksliniece – Jūlija Bondarenko; skaņu režisors – Māris Butlers; kostīmu māksliniece – Elīna Pērkone; spēlē – Ivars Krasts, Armands Berģis.

Nākamās izrādes – 20. un 21. maijā, 13. un 17. jūnijā

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!