Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā operā 16. decembrī tiks rādīta Borisa Eifmana vadītā Sanktpēterburgas Valsts akadēmiskā baleta teātra izrāde "Pigmaliona efekts", portālu "Delfi" informē viesizrādes rīkotāji no "Art Forte".

"Pigmaliona efekts" tiek raksturots kā jauns un pavisam negaidīts Borisa Eifmana darbs, par kuru izrādes komanda jau saņēmusi stāvovācijas jau Sanktpēterburgā, Maskavā, Ņujorkā un Čikāgā.

"Tas ir dzirksteļojošs balets – kā mūzikls, kā komēdija, milzum daudziem neticamiem trikiem pārpilns. Sengrieķu mītu par tēlnieku, kurš iemīlējās paša radītajā skulptūrā, izcilais horeogrāfs Boriss Eifmans pārcēlis uz mūsdienām un… balles deju pasauli – no tās izrāde aizņēmusies augstpapēžu kurpes, seksīgās kleitas, zelta spīguļus matos un fantastisko, ārkārtīgi mūsdienīgo plastiku," par izrādi raksta "Art Forte" pārstāvji.

Pirms 107 gadiem stāstu par Pigmalionu un Galateju savā versijā pārrakstīja Džordžs Bernards Šovs. Viņa slavenās lugas sižets kalpojis par pamatu arī Eifmana baletam. Taču puķu pārdevējas Elīzas vietā ir draiskā meiča Gala (Ļubova Andrejeva), fonētikas profesora vietā – balles deju superzvaigzne Lions. Savai skolniecei Oļegs Gabiševs mācīs nevis pareizrunu kā Bernarda Šova lugā, bet virtuozu ķermeņa pārvaldīšanas mākslu. Galvenās varones iekšējās un ārējās pārvērtības notiek uz Johanna Štrausa dēla mūzikas fona – valša karaļa skaņdarbiem Boriss Eifmans pievērsies pirmoreiz visā savā ilgajā radošajā karjerā.

"Gribēju radīt komēdijas žanra izrādi, kura būtu pozitīvas enerģijas pilna, jo iepriekš mēs uzvedām vairākus traģiskus iestudējumus, man nācās gremdēties psihoanalīzē… Šķita, ka tas dos jaunu impulsu mūsu attīstībai – mūsu repertuāra, stila un dejas tehnikas attīstībai," stāsta horeogrāfs.

Biļetes uz izradi var iegādāties visās teātru kasēs un "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!