Foto: Publicitātes foto
No 31. oktobra līdz 2013.gada maijam katra mēneša pēdējā trešdienā teātrī ”Dirty Deal Teatro” notiks jaunās dramaturģijas lugu lasījumu cikls ”10 minūtes slavas”.

Kā portālu ”Delfi” informē ”Dirty Deal Teatro” pārstāvji, lasījumi tiek rīkoti sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un to mērķis ir rosināt jaunu, mūsdienīgu darbu tapšanu un apriti Latvijas teātros. Ieeja lasījumos ir bez maksas.

Katrā lasījumu reizē piedalīsies trīs dramaturgi. Lasījumu laikā viņi prezentēs apmeklētājiem savas lugas sinopsi (īsu sižeta un galvenās domas izklāstu) un lugas pirmās lapām. Pēc darbu nolasīšanas notiks diskusija, ko vadīs Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute. Pēc visu darbu nolasīšanas notiks aizklāts apmeklētāju balsojums par, viņuprāt, vakara labāko darbu.

Kā vēsta lasījumu organizatori, atšķirībā no pagājušās sezonas, dramaturga vecums nav ierobežots, taču viņa darbam jābūt tapšanas procesā. Būtisku devumu šoreiz sniegs arī pieaicinātais režisors, kas varēs sniegt profesionālus ieteikumus dramaturgam, tā reizē atklājot apmeklētājiem, kā režisors skatās un vērtē dramaturģisku materiālu, lai varētu to realizēt uz skatuves. Pirmajā lasījumu reizē 31. oktobrī esam uzaicinājuši aktrisi un režisori Indru Rogu.

Dramaturgiem ir iespēja pieteikt savu darbu vismaz nedēļu pirms kārtējiem lasījumiem. Darbs jāiesūta elektroniski uz e-pastiem info@dirtydealteatro.lv un rasa.drama@gmail.com, norādot savu kontaktinformāciju. Ar lasījumu nolikumu iespējams iepazīties teātra mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!