Foto: Alvils Ronalds Bijons

"Dirty Deal Teatro" 2022. gada 5. janvārī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Frankenšteina komplekss", kurā notiks cīņa starp cilvēku un datoru. Kurš no tiem spēj izveidot labāku izrādi? Cilvēkam patīk uzskatīt, ka tikai viņš var radīt mākslu, tomēr MI šo uzskatu izaicina, vēsta iestudējuma veidotāji.

"Dirty Deal Teatro" jaunajā izrādē spēkus apvienojuši režisors Valters Sīlis, dramaturgs Kārlis Krūmiņš un Mākslīgais Intelekts.

"Šoreiz uz Arēnu izsaukts Dramaturgs. Gūstot uzvaru, viņš saņems gandrīz tik pat daudz kā Gladiators, tomēr zaudējuma gadījumā Dramaturga titulu nāksies atdod mašīnai," šādi izrādē notiekošo ieskicē tās veidotāji.

Izrādi veido Kārļa Krūmiņa dialogs ar Mākslīgo Intelektu, kā arī aktieru izspēlētas ainas, kuras rakstījis pats MI. "Frankenšteina komplekss" ir termins, ko ieviesis zinātniskās fantastikas autors Aizeks Azimovs. Šo terminu viņš izmantoja, lai apzīmētu bailes no mehāniskā cilvēka. Bailes, ka inteliģentā būtne, ko esam izveidojuši, vērsīsies pret mums un apdraudēs cilvēka dzīvību.

"Frankenšteina komplekss" notiks angļu valodā, lai pēc iespējas vairāk saglabātu mašīnas rakstīto tekstu, tomēr izrādē tiks nodrošināti subtitri latviešu valodā. "Frankenšteina kompleksa" režisors ir Valters Sīlis, savukārt dramaturģiju veidojis Kārlis Krūmiņš kopā ar MI. Kostīmu un scenogrāfijas mākslinieks ir Uģis Bērziņš, mūziku komponējis Arvīds Saulītis, sadarbojoties ar MI, savukārt gaismu mākslinieks ir Lauris Johansons. Uz skatuves kāps latviešu aktieri Inga Tropa un Kārlis Reijers, kā arī lietuviešu aktieri Deividas Breivė un Vaidas Maršalka.

"Frankenšteina komplekss" tapis sadarbībā ar Kauņas Nacionālo drāmas teātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!