Foto: Publicitātes foto

27. un 30. maijā  "Dirty Deal Teatro" notiks režisora Andra Kalnozola izrāde "Labākais cilvēks Tahkurannā", portālu "Delfi" informē DDT.

Izrādes režisors ir arī lugas teksta autors. Tās žanru autors definē kā romantisku igauņu komēdiju. Galvenajā lomā Jaunā Rīgas teātra aktieris Ivars Krasts.

Tahkuranna ir mazs ciematiņš Igaunijas dienvidrietumos. Tur ir tikai dažas daudzdzīvokļu mājas, pāris veikaliņi, maza skoliņa, benzīntanks un vecas dārza būdiņas. Vienā no šādām dārza būdiņām, pēc neveiksmīgi uzsākta svētceļojuma no Tallinas uz Mongoliju, nonāk Madis Suvisilds, sevī un Igaunijā apmaldījies students. Viņš vēl nezina, ka pa pēdām seko Olivers Peets, kurš nolēmis uztaisīt pasaulē labāko dokumentālo filmu par savu bērnības draugu. Tāpat Madim ne prātā nenāk, ka dārza būdiņa pieder Tahkurannas teicamnieces Hannas Grētas Oitspu vecmāmiņai. Vienīgais, ko Madis Suvisilds zina droši – decembris ir visaukstākais mēnesis pasaulē –, un dārza būdiņa ir vislabākā vieta, kur slēpjoties no pasaules, atrast sevi.

Izvēli galveno varoni sūtīt no Igaunijas uz Mongoliju Andris Kalnozols paskaidro ar to, ka "Igaunija asociējas ar mazu, sparīgu valsti, bet Mongolija ir liela un ar salīdzinoši nelielu cilvēku skaitu, tātad domas ātrums Igaunijā ir milzīgs, bet Mongolijā – mediatīvs. Tieši to meklē informācijas un dezinformācijas paaudzes cilvēks – lēnāku domas plūdumu, lai sevis atrašana vispār kļūtu iespējama."

Izrāde "Labākais cilvēks Tahkurannā" top "Dirty Deal Teatro" izrāžu cikla "Personas kods" ietvaros. Tās ir izrādes, kuras pēta cilvēka iekšējo pasauli, un iekšējās pasaules attiecības ar ārpasauli. Par to, kādas izmaiņas veic sevī, lai būtu. Izrādes radošajā komandā ir režisors un dramaturgs Andris Kalnozols, scenogrāfe Kristīne Vītola un aktieri Ivars Krasts, Lienīte Osipova, Edgars Kaufelds, Jurģis Spulenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!