Foto: Publicitātes attēls

"Dirty Deal Teatro" repertuārā tapis jauns iestudējums "Piederības vingrinājumi", ko veido četri autori un 20 tās dalībnieki – dažādi Latvijas iedzīvotāji. Jauni izrādi teātris saviem skatītājiem piegādās pakomātā, bet to baudīt varēs ar telefona zvana palīdzību.

Izrāde tiks realizēta 6. un 7. novembrī. Tās radošā komanda kopā ar skatītājiem iestudējumā risinās jautājumus - kā kopīgas atmiņu ainas radīšana var mūs savest kopā laikā, kad kopā būšana kļuvusi sarežģīta?

Izrādes idejas autori un īstenotāji ir Jānis Balodis, Katrīna Dūka, Barbara Lehtna un Kristina Hudenko, savukārt tās līdzautori un dalībnieki ir 20 Latvijas iedzīvotāji. Izrāde būs pieejama latviešu, kā arī krievu un angļu valodās.

"Piederības vingrinājumus" veido patiesi stāsti par brīžiem vai notikumiem, kuros cilvēki mēģinājuši atrast ceļu pie līdzcilvēkiem, vai tieši pretēji - izvēlējušies to nedarīt. Katrs stāsts aplūko pieņemšanu, kā arī upurus, kas jānes, mēģinot kaut kur iejusties.

Viena no izrādes veidotājām, igauņu māksliniece Barbara Lehtna stāsta: "Cita šī darba versija pirmizrādi piedzīvoja pagājušajā pavasarī Igaunijā. Atsauksmes, ko dzirdējām, bija aizkustinošas. Tā bija reakcija, kas lika mums turēties pie šīs idejas, lai gan nekas nebija skaidrs. Mums tiešām šķiet, ka cilvēkiem tas ir nepieciešams. Cilvēkiem vajag citus cilvēkus. Pēc manām domām, tieši tāpēc teātris eksistē."

Katrs "Piederības vingrinājumu" skatītājs pāris dienas pirms izrādes pakomātā saņems paciņu, kurā atradīsies piecas aploksnes ar fotogrāfijām. Uz aploksnēm būs telefona numurs un laiks, kurā uz šo numuru zvanīt. Izrādes laikā varēs pieredzēt piecus intīmus stāstus no svešiniekiem, kas nekad neatklāj savu identitāti. Precīzāku informāciju par izrādes kārtību var atrast www.dirtydealteatro.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!