Foto: Kobas Laksa

3. un 4. decembrī Dirty Deal Teatro skatītājiem piedāvā iespēju bez maksas apmeklēt Nowy Teatr (Polija) viesizrādi "One Gesture", kas viesojusies Lietuvā, Polijā, Norvēģijā, Šveicē, Bosnijā un Hercegovinā, Slovākijā, Vācijā, kā arī ieguvusi vairākus apbalvojumus.

"One Gesture" ir izrāde par zīmju valodām un par to, kā mēs komunicējam ar pasauli - ar tās daļu, kas dzird un otru - kas ir Nedzirdīga. Kā darbojas savstarpējā komunikācija? Kādā veidā zināšanas, emocijas un kultūra tiek radītas, nodotas un uztvertas? Ja valoda ir vienīgā realitāte, kas mums ir pieejama ("Manas valodas robežas nozīmē manas pasaules robežas," teicis filozofs Ludvigs Vitgenšteins), ko mēs varam mācīties par pasauli no Nedzirdīgo valodām? Kas komunikācijas pieredzē ir universāls un kas ir unikāls? Un kā tas nākas, ka nevienam no maniem draugiem nav Nedzirdīga drauga?

"Izrādes režisors par izrādes ieceri stāsta: "Ir viena lieta, kas man šķiet aizraujoša, bet es nezinu, kā par to runāt. Mani vārdi šķiet neveikli un nepiemēroti. Valoda, ko izmantoju, liekas nepietiekama, lai skaidrotu zīmju valodas un Nedzirdīgo pasauli," par izrādes ieceri stāsta izrādes režisors.

Vairāk par izrādi, tās veidotājiem un dalībniekiem un Nowy Teatr var izlasīt mājaslapā.

Foto: Kobas Laksa

Izrādes tiks rādītas poļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Izrādes ilgums ir 65 minūtes.

Izrādes notiks 3. decembrī pulksten 19.00, 4.decembrī pulksten 14.00 un 19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā "Zirgu pasts", Dzirnavu ielā 46.

Ieeja ir bez maksas. Biļetes jāizņem iepriekš “Biļešu paradīzes” kasēs. Vietu skaits ir ierobežots.

Foto: Kobas Laksa
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!