Foto: Publicitātes foto

30. oktobrī, pulksten 19 teātrī ”Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas izrāde ”Stundas”, ko veido horeogrāfes Kristīne Vismane, Eva Vancāne un Evita Birule, portālu ”Delfi” informē ”Dirty Deal Teatro” pārstāvji.

Kā portālu ”Delfi” informē ”Dirty Deal Teatro” pārstāvji, dejas izrāde ”Stundas” ir ieskats trīs atšķirīgu horeogrāfu radošajā procesā, kurā, nebaidoties pasmieties par sevi, viņas iepazīstina skatītāju ar laikmetīgās dejas brīžiem absurdo virtuvi.

Laikmetīgās dejas izrādi tāpat varēs noskatīties 14.un 25.novembrī, pulksten 19.

Biļetes var iegādāties ”Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē, ja vēl būs palikušas brīvas vietas, biļešu cena – pieci lati, skolēniem, studentiem un pensionāriem – trīs lati.

”Kristīne Vismane, Eva Vancāne un Evita Birule ir absolvējušas Latvijas Kultūras akadēmiju Laikmetīgās dejas horeogrāfijas specialitātē un sākušas strādāt kā neatkarīgas horeogrāfes. Jo ilgāk viņas darbojas šajā nozarē, jo vairāk jautājumu viņām rodas par to, kas un kāda tad īsti ir laikmetīgā deja. Viņas ir sanākušas kopā, lai izveidotu izrādi ”Stundas” par laika ritējumu un tā ietekmi uz cilvēka un mākslinieka ikdienu, bet tā rezultātā radošajā procesā izveidotās izrādes ainas kļūst par uzskates materiālu laikmetīgās dejas izpētei.

Dejas izrāde ”Stundas” ir ieskats trīs atšķirīgu horeogrāfu radošajā procesā, kurā, nebaidoties pasmieties par sevi, viņas iepazīstina skatītāju ar laikmetīgās dejas brīžiem absurdo virtuvi,” vēsta teātra pārstāvji.

Pagājušajā sezonā teātrī ”Dirty Deal Teatro” notika trīs jauno horeogrāfu darbu skates ”Jaunie nāk!”, katrā bija trīs solo darbi. Tagad šis projekts nominēts ”Spēlmaņu Nakts” balvai kategorijā ”gada sasniegums laikmetīgajā dejā”. Savukārt izrāde ”Stundas” ir vēl viens no šīs skates rezultātiem, jo rosinājis jaunajiem horeogrāfiem turpināt mākslinieciskus meklējumus laikmetīgās dejas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!