Foto: Publicitātes foto

No 5.augusta "Dirty Deal Teatro" un vēlāk pārgājiena formā gar Mārupīti būs skatāma "Dirty Deal Teatro" veidotā muzikālā izrāde – pārgājiens "Mārupīte", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrādes radošā komanda - režisors Valters Sīlis, dramaturgs Jānis Balodis, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Daiga Kažociņa, komponists Edgars Raginskis un scenogrāfs Uģis Bērziņš.

Kā vēsta teātra pārstāvji, režisors Sīlis jau iepriekš veidojis izrādi - pastaigu "Aklais randiņš ar pilsētu". Toreiz viņš strādāja kopā ar somu aktieri Karlu Almu (Carl Alm) un viņi skatītājus veda pa Rīgas centru, atklājot to no negaidītas puses, taču "Mārupīte" ir vērienīgāks projekts, jo radošajā grupā iesaistīti arī dramaturgs, scenogrāfs un komponists. Turklāt ar dramaturgu Jāni Balodi režisors sadarbojies iepriekš, strādājot pie izrādes "Visi mani prezidenti", kas pērn ieguva Spēlmaņu nakts balvu kā gada latviešu autora iestudējums. Vēl jāņem vērā, ka izrāde būs kārtīgs pārgājiens nevis īsa pastaiga pa pilsētu. Tādēļ izrādes "Mārupīte" apmeklējums var dot ne tikai jaunu teātra pieredzi, bet arī jaunu pieredzi Rīgas iepazīšanā.

Izrāde ir veltīta pērnajai Mārupītē notikušajai katastrofai, taču tajā būs runāts ne tikai par to. Radošā komanda par izrādi stāsta: "Mārupītes piesārņojums tiek uzskatīta par otru nopietnāko ekoloģisko katastrofu neatkarīgās Latvijas laikā. Taču gadu pēc tā liekas, ka viss šis šausmīgais notikums ir aizgājis tālā pagātnē. Ūdens atkal ir tikpat tīrs, cik iepriekš, pīles audzina savus pīlēnus un pavasarī Rīgas mēra un vicemēra ielaistās zivis mierīgi peldas Māras dīķī. Varbūt viss ir beidzies laimīgi un Mārupītes tuvumā esošajiem iedzīvotājiem tikai laimējās ievilkt centrālo ūndensapgādi ar atlaidēm. Bet varbūt katastrofa ir vienkārši ļoti veiksmīgi paslēpusies. Tādēļ radošā komanda kopā ar skatītājiem dodas pārgājienā, lai atrastu katastrofas pēdas un atbildīgos šajā noziegumā pret dabu. Taču iespējams nāksies atrast kaut ko pavisam citu."

Izrādi varēs noskatīties 5.augustā, pulksten 19 festivāla "Dirty Drama" ietvaros, 8.augustā, pulksten 19, 11. un 12.augustā, pulksten 15, 27.augustā, pulksten 18 festivāla "Homo Alibi" ietvaros.

Nākamās izrādes tiks spēlētas septembrī, kamēr būs piemēroti laikapstākļi.

Biļešu cena – seši lati, skolēniem studentiem, pensionāriem – četri lati. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā, kā arī pirms izrādes teātra kasē. Skatītāju skaits vienā izrādē - pārgājienā ir 15 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!