Neatkarīgais teātris "Dirty Deal Teatro" arī šomēnes savus skatītājus iepazīstina ar jaunajiem dramaturgiem lasījumu cikla "10 minūtes slavas" ietvaros. 7.martā plkst.19:00 norisināsies jau ceturtie jauno autoru darbu lasījumi, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

"10 minūtes slavas" ir jauno dramaturgu lasījumu cikls, kura mērķis ir iepazīstināt teātra skatītājus ar Latvijas jaunajiem dramaturgiem un veicināt savstarpējas diskusijas veidošanos starp mākslas darba autoru un publiku. Katru mēnesi savus darbus auditorijas priekšā lasa četri autori. Marta mēnesī tie būs Gunita Groša, Kārlis Drukteins, Toms Krauklis un Jānis Rubenis.

Kopā cikla ietvaros paredzēti septiņi lasījumi. Katru reizi publika ar savu balsojumu nosaka savu šī mēneša simpātiju. Cikla noslēgumā jūnijā savus darbus lasīs visu iepriekšējo mēnešu uzvarētāji, starp viņiem žūrija izvēlēsies vienu dramaturgu, kura darbs tiks iestudēts "Dirty Deal Teatro." Līdz šim lasījumos visvairāk skatītāju balsu ieguvuši Edgars Niklasons, Rūdolfs Mings un Sandija Kalniņa.

Lasījumu cikla mērķis ir atgriezeniskās saiknes veidošana starp mākslas darba uztvērēju un autoru. Piedalīšanās šādos lugu lasījumos ir vērtīga pieredze jaunajiem dramaturgiem – tā viņiem ir iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai. Tāpat tas ir interesanti klausītājiem - ar savu viedokli viņi piedalās jaunas lugas tapšanā. Lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu arī kāda dramaturga un režisora savstarpējai sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai turpmāk strādātu pie jauniem projektiem.

Ieeja lasījumos ir bez maksas. Pieteikties dalībai nākošā mēneša lasījumos iespējams līdz 26.martam. Sīkāka informācija par pieteikšanos - neatkarīgā teātra Dirty Deal Teatro mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!