Foto: Aivars Ivbulis

"Dirty Deal Teatro" sāk 2019./2020. gada sezonu un aicina skatītājus uz izrādēm augustā.

Kā portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji, 13. augustā notiks dramaturģes Justīnes Kļavas un režisores Paulas Pļavnieces izrāde "Klubs Paradise". Izrādes galvenais iedvesmas avots ir patiesi notikumi, kas norisinājušies Rīgā pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Radošā komanda, veidojot stāstu, intervējusi ne tikai vairākas sievietes, kuras dalījās stāstos par savām attiecībām šajā laika posmā, bet arī leģendām apvītos 90. gadu uzņēmējus un bijušos policijas darbiniekus.

15., 16. un 17. augustā skatītāji aicināti uz jaunās dramaturģes Lindas Rudenes un režisores Ingas Tropas kopdarbu "Armastus". Savas otrās pusītes iepazīstināšana ar vecmāmiņu var izrādīties liels pārbaudījums, bet, ko darīt, ja notiek otrādi? Jauna cilvēka parādīšanās omes dzīvē liek mazmeitai palūkoties uz vecmammu vēl neredzētā gaismā.

Režisora Valtera Sīļa "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada mazās formas izrāde" nominētais darbs "Pēc grāmatas motīviem" būs skatāms 22. un 25. augustā. Izrāde ir režisora personisks stāsts par tikšanos ar ģeniālu cilvēku jaunībā, kas noved pie sastapšanās ar mākslu un atstāj paliekošu iespaidu, ar ko jāsadzīvo visu turpmāko dzīvi.

29. un 30. augustā notiks izrāde "Brīvības garša". Izrāde ir režisora Ģirta Šoļa un jauno aktieru veidota ironisku stāstu virkne par cilvēkiem, kuri visiem spēkiem mēģina izkrāsot savu ikdienu ar dažādām vielām un nebijušām sajūtām. Radošo komandu iedvesmojis pašu un līdzcilvēku pieredzētais – reālas, taču vienlaikus absurdas, paradoksālas un komiskas situācijas no dzīves.

Sezonas sākumā "Dirty Deal Teatro" dosies arī viesizrādēs. 21. augustā Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars" festivāla "Via Baltica" ietvaros būs skatāma izrāde "Andrievs Niedra", kas Latvijas valsts dibināšanas vēsturi atklāj no, iespējams, vēl neredzēta skatupunkta. Savukārt 1. septembrī Viļakas novada Upītes tautas namā viesosies režisora Viestura Roziņa sajūtu izrāde "Piramīda", kas nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā "Gada izrāde pusaudžiem".

Augusta un septembra repertuārs pieejams teātra mājaslapā – www.dirtydealteatro.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!