Foto: Publicitātes foto

'Dirty Deal Teatro' jauno, nu jau sesto sezonu iesāks 7.septembrī ar Reiņa Suhanova un Jāņa Znotiņa teātra mākslas spēli "Atmiņas tumsā", informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Iestudējumi tiks izrādīts renovētajā Spīķeru kvartālā un notiks mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros.

Šogad DDT ir plānoti vairāki jauniestudējumi un mākslas projekti, kā arī teātrī tiks uzsākts jauns izrāžu cikls "Līdz 18", kurā apvienotas izrādes bērniem un jauniešiem. Šīs sezonas pirmais jauniestudējums būs "Noziegums un sods" oktobra sākumā.

Savukārt sezonas atklāšanas spēle "Atmiņas tumsā" ir teātra mākslas projekts, kurā vienkopus apvienojas teatralitāte un spēle, kur dalībnieki ir visi klātesošie. "Atmiņas tumsā" sniegs iespēju radīt savu stāstu, gūstot iedvesmu no spēles telpas un tās veidotāju radītajiem noteikumiem. Šeit katrs varēs ieraudzīt, cik lielu nospiedumu mūsu atmiņās atstāj priekšmeti. Šo spēli radījuši režisori Reinis Suhanovs un Jānis Znotiņš un tā savu "pirmizrādi" piedzīvoja teātra festivālā Dirty Drama Kuldīgā un Rīgā.

Sezonas pirmajā nedēļā tiks spēlētas izrādes "Nacionālais attīstības plāns" (10. un 12. septembris plkst. 19:00) un "Stundas" (11. un 13. septembris plkst. 19:00), kuras ieguvušas Latvijas teātra gada balvas Spēlmaņu Nakts nominācijas attiecīgi kategorijās "gada latviešu autora iestudējums" un "gada sasniegums laikmetīgajā dejā".

Jau kopš iepriekšējās sezonas "Dirty Deal Teatro" izrādes top dažādu ciklu ietvaros. Tie ir - "Okupē Rīgu", "Personas kods", "Uztveres mērījumi", kā arī "Tests" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri.

Izrāžu ciklā "Līdz 18" tiks apvienotas izrādes bērniem un jauniešiem dažādās vecuma grupās. Septembrī no Kalnciema ielas kvartāla uz "Dirty Deal Teatro" atceļo režisores Ingas Tropas izrāde ar pasakām un cepumu cepšanu bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem par pasaules, cilvēku un zvaigžņu noslēpumiem - "Kā saule gadījās" (20. un 25. septembrī plkst. 19:00).

Oktobrī gaidāma radošās apvienības "Nomadi" izrāde ģimenēm - "Ziemas māja".

Jauniestudējumi 2013./2014. gada sezonā ciklā "Līdz 18" plānoti šādi:

- režisores Ingas Tropas izrāde sākumskolas vecuma jauniešiem pēc J. Jaunsudrabiņa "Baltā grāmata" motīviem;

- režisora Dmitrija Petrenko izrāde pamatskolēniem pēc R. Blaumaņa noveles "Nāves ēnā" motīviem;

- dramaturga Jāņa Baloža un režisora Kārļa Krūmiņa izrāde vidusskolēniem par kultūras kanonu - "Kultūras fantoms".

Oktobra sākumā gaidāms pirmais "Dirty Deal Teatro" sezonas jauniestudējums izrāžu cikla "Personas kods" ietvaros. Tā būs režisoru Toma Auniņa un Normunda Griestiņa interpretācija F. Dostojevska romānam "Noziegums un sods", kurā galveno - nabadzīgā studenta Rodiona Romanoviča Raskoļņikova - lomu spēlēs Andris Kalnozols.

Ar "Dirty Deal Teatro" repertuāru
var iepazīties šeit
. Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā
www.bilesuparadize.lv
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!