Foto: F64
20.jūnijā Ģertrūdes ielas teātrī gadāma Andreja Jarovoja iestudētās izrādes "Dzīvot dzīvi" pirmizrāde, informē ĢIT.

Režisora Andreja Jarovoja jaunākā darba "Dzīvot dzīvi" centrā ir jautājums - kā saglabāt cilvēcību un brīvību sabiedrībā, kurā mēs apmaināmies ar miesu un naudu? Izrādi, kuras pamatā ir Žana Lika Godāra kinofilma "Dzīvot savu dzīvi: filma divpadsmit ainās", režisors veidojis sadarbībā ar dramaturģi Agnesi Rutkēviču, aktieriem Madaru Botmani, Kārli Krūmiņu, Andi Strodu, Ingu Tropu un mākslinieci Ievu Kauliņu.

"Dzīvot dzīvi" radošā komanda pievēršas indivīda un sabiedrības attiecību pētniecībai tuvplānā - katrai cilvēka izdarītajai izvēlei ir cena, un katra izdarītā izvēle maina cilvēku. Sekojot jaunas sievietes dzīvesstāstam, izrādes skatītājs kļūst par liecinieku, kā cilvēka sapņi un vēlmes satiekas ar realitāti un kā cilvēks, sevi meklējot, var zaudēt un atrast vienlaicīgi.

Dramaturģei Agnesei Rutkēvičai un aktieriem Andim Strodam izrāde "Dzīvot dzīvi" būs debijas darbs Ģertrūdes ielas teātrī. Pārējie izrādes radošās grupas dalībnieki jau ir piedalījušies ĢIT izrāžu veidošanā, tomēr šādā sastāvā strādā pirmo reizi.

Režisors Andrejs Jarovojs darbus iestudē Ģertrūdes ielas teātrī kopš 2009.gada, un līdz tam ir veidojis izrādes arī Liepājas teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī un teātra apvienībā "United Intimacy". Andreja Jarovoja režijā ir tapusi līdz šim skatītākā un mīlētākā Ģertrūdes ielas teātra izrāde "Āda" (2011) - dzejnieces Ingas Gailes oriģināllugas pirmiestudējums, bet šosezon "Dzīvot dzīvi" būs trešais režisora darbs ĢIT, līdzās izrādēm "Četras naktis" un "Pietiekami labs".

Aktrise Madara Botmane Ģertrūdes ielas teātrī pirms gada, 2012.gada maijā, debitēja Kārļa Krūmiņa režisētajā izrādē "Kolperta kungs", un Madara atklāj, ka viens no iemesliem, kādēļ viņa vēlējusies piedalīties izrādē "Dzīvot dzīvi", ir bijusi iespēja turpināt sadarbību ar ĢIT. Kārlis Krūmiņš, viens no Madaras Botmanes skatuves partneriem jaunajā izrādē, darbojas Ģertrūdes ielas teātrī kā režisors un kā aktieris jau trešo gadu, un par spēli izrādē "Leģionāri" (2011, režisors Valters Sīlis) tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai kā Gada aktieris. Inga Tropa, kas Ģertrūdes ielas teātrī debitēja kā autore un režisore ar izrādi "Deviņi" (2012), par kuru ir saņēmusi jauno režisoru festivāla "Patriarha rudens" žūrijas galveno balvu, izrādē "Dzīvot dzīvi" piedalās kā aktrise.

Izrādes māksliniece Ieva Kauliņa ir viena no talantīgākajām jaunākās paaudzes scenogrāfēm Latvijā un kopā ar dažādu paaudžu režisoriem ir piedalījusies izrāžu veidošanā gandrīz visos Latvijas teātros. Ģertrūdes ielas teātrī Ieva Kauliņa līdz šim visciešāk ir sadarbojusies ar režisoriem Andreju Jarovoju un Valteru Sīli, un šosezon ir veidojusi scenogrāfiju un tērpus arī horeogrāfes Elīnas Lutces izrādei "Rezervisti" un dramaturģes Ingas Gailes darbam "Mūsu Silvija debesīs".

Biļetes uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA, rezervācijas git@git.lv. Biļešu cenas uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī 6 lati un 3 lati (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem).

Attēlā režisors Andrejs Jarovojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!