Foto: Настя Фелини
Tikko kā pie pienākumu pildīšanas ķērusies jaunā Rīgas Krievu teātra direktore – 32 gadus vecā Dana Bjorka. Viņa ir noskaņota optimistiski – aktīvi jāpiesaista latviešu skatītāji, taču ne uz vecākā krievu teātra ārpus Krievijas tradīciju rēķina. Par savu bagātīgo pieredzi, kas radusies no krievu un latviešu kultūras sajaukuma, aktrises un producentes karjeru, kā arī par teātra attīstības plāniem Dana Bjorka dalījās sarunā ar portālu "Delfi".

"Es esmu cilvēks ar degošām acīm, zināšanām un vēlmi strādāt," tā ar sevi iepazīstina jaunā Rīgas Krievu teātra direktore.

Skatītājiem, kuri nav pazīstami ar teātra aizkulisēm, jaunās un skaistās aktrises nonākšana avanscēnā varētu šķist pēkšņa. Aptuveni 30 gadus teātrī "valdīja" Eduards Cehovals, kurš darba gaitas uzsāka vēl Arkādija Kaca laikā, kad teātra slava "rībēja" pa visu Padomju Savienību.

Kā izrādījās pēcāk, "rokāde" jau bija iecerēta teju vai pirms septiņiem gadiem, kad tolaik jaunā aktrise paralēli saviem tiešajiem darba pienākumiem demonstrēja izcilu producentes talantu. Cehovals jau tad sācis gatavot augsni savai efektīgajai aiziešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!