Foto: Publicitātes foto

Etīžu teātris "Nerten" aicina uz kombinēto jubilejas izrādi "60", kas 3. decembrī plkst. 19.00 izskanēs Zirgu ielas koncertzālē (Kaļķu ielā 11a) par godu teātra dalībnieku kopējai sešdesmitgadei, vēsta mākslinieku pārstāvji.

Etīžu teātris "Nerten" Latvijā darbojas kopš 2004. gada un ir unikāls ar to, ka vienas izrādes ietvaros piedāvā skatītājiem veselu ciklu ar dažādiem sižetiski atšķirīgiem mazformāta iestudējumiem.

""Nerten" etīdes caurvij savdabīgs un inteliģents humors, taču vienpadsmit gadu laikā uzkrātais materiāls skar ļoti dažādas dzīves jomas - no reālistiskiem ikdienas atveidojumiem ar tajā sastopamo komiskumu un traģiskumu līdz absurdam un fantastikai, kuru autori cenšas iedzīvināt bez scenogrāfijas un tērpiem, tikai ar savām runas un kustību dāvanām," izrādes autorus raksturo tās rīkotāji.

Teātra veidotāji Toms Treibergs un Svens Kuzmins "Nerten" etīdes rūpīgi iestudē, līdz ar to abiem aktieriem un režisoriem allaž bijis svarīgi sevi nodalīt no improvizācijas teātru vides.

Šoruden gan Svenam, gan Tomam apritējuši "maģiskie 30", un tam par godu viņi ir radījuši savai kopējai sešdesmitgadei veltītu etīžu programmu divos cēlienos, stāsta pasākuma rīkotāji. Pirmo izrādes daļu veidos Toma Treiberga etīžu izlase no dažādiem teātra darbības laikposmiem, otrā daļa - Svena Kuzmina izvēles pārziņā.

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!