Foto: F64

Svinot savu 15 gadu pastāvēšanas jubileju, etīžu teātris "Nerten" aicina uz savu jaunāko izrādi "Gribētos piebilst".

Teātra autori ir režisori un aktieri ir dzejnieks un kultūras žurnālists Toms Treibergs un rakstnieks, mākslinieks Svens Kuzmins. Abu draugu veidotās izrādes ir balstītas uz īsiem, tematiski un stilistiski atšķirīgiem sižetiem. Taču, atšķirībā no improvizācijas teātriem, "Nerten" savus darbus iestudē un ar katru darbības gadu arvien skrupulozāk strādā ar dramaturģisko materiālu.

Kā vienu no galvenajiem radošajiem principiem savās izrādēs "Nerten" uzsver tematisko daudzveidību. Un, lai gan daļu sižetu varētu raksturot kā smieklīgus vai komiskus, daudzu etīžu dziļākajos slāņos bieži tiek risinātas ne tikai sadzīviskas un personīgas, bet arī filozofiskas un metafiziskas problēmas.

Tās neizpaliks arī jaunajā izrādē "Gribētos piebilst", kuras dramaturģiskais materiāls ir radīts un apkopots aizvadītā gada laikā.

Izrādes notiks 24. martā un 10. aprīlī Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā "Zirgu pasts" pulksten 19. "Nerten" veidotāji norāda, ka izrāde paredzēta skatītājiem no 16 gadu vecuma. Ar teātra līdzšinējo veikumu iespējams iepazīties tā oficiālajā "Youtube" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!