Foto: Publicitātes foto

Patlaban nevalstiskajā teātrī "Dirty Deal Teatro" (DDT) top divi iestudējumi, kas pirmizrādi piedzīvos nākammēness. 5. un 8. februārī pirmo reizi tiks spēlēta dramaturga Jāņa Baloža un režisora Valtera Sīļa veidotā izrāde "Zudusī Antarktīda", savukārt 23. un 24. februārī – Andra Kalnozola rakstītā un režisētā izrāde "Benzīnvīrs".

"Tikai retajam no mums kaut reizi dzīves laikā paveras iespēja nokļūt planētas aukstākajā, vējainākajā un vismazāk izpētītajā kontinentā. Taču tas ir tā vērts. Izrādes "Zudusī Antarktīda" radošā komanda aicina doties audiovizuālā ceļojumā un ieraudzīt Antarktīdu ievērojamā jūras biologa Džeimsa Maklintoka acīm," stāsta teātra pārstāvji.

Tāpat viņi norāda: "Tas būs ceļojums, kurā apvienosies zinātne, piedzīvojumi un humors. Tā laikā varēs ienirt dziļi zem trīs metru biezas ledus kārtas un sastapties ar jūras tauriņiem. Varēs piedzīvot vētru Dreika šaurumā. Un varēs ieraudzīt Antarktīdu, brīdi pirms tā pazūd tāda, kāda tā ir šobrīd."

Izrādes "Zudusī Antarktīda" veidotāji dramaturgs Jānis Balodis un režisors Valters Sīlis jau iepriekš sadarbojušies vairākos augstu novērtētos iestudējumos.

Kopā viņi veidojuši tādas "Dirty Deal Teatro" izrādes kā "Visi mani prezidenti" ("Spēlmaņu nakts" balva "Gada latviešu autora darba iestudējums"), "Mārupīte", "Nacionālais attīstības plāns" ("Spēlmaņu nakts" specbalva dramaturgam Jānim Balodim), Latvijas Nacionālā teātra izrādi "Pieaugušie" ("Spēlmaņu nakts" nominācija "Gada sasniegums orģināldramaturģijā"), izstrādājuši izrāžu sērijas "Šengenas zonas spožums un posts" koncepciju.

"Zudušās Antarktīdas" scenogrāfija uzticēta Ievai Kauliņai, muzikālais noformējums – komponistam Edgaram Raginskim. Izrādē spēlēs aktieris Toms Liepājnieks.

Teātri pārstāvji vēsta, ka arī otrs februāra jauniestudējums – sirreālā biogrāfija "Benzīnvīrs" – balstīts uz patiesiem notikumiem. Tās galvenais varonis agrāk tika saukts par Kasparu G. Tagad viņš ir Benzīnvīrs. Netīrs, ģērbies vienās skrandās, viņš klaiņo pa dažādiem Latvijas benzīntankiem, elpo benzīnu un ļoti daudz smejas.

Dažkārt viņu arestē kādas pašvaldības policija, aizved ārstēties, bet viņš vienmēr izbēg. Viņš izbēg, lai atgrieztos savā pasaulē, pilnā pārsteidzošu tēlu un notikumu.

"Rakstot "Benzīnvīru", sapratu, cik ļoti svarīgs ir skata punkts, no kura uzlūkojama Kaspara G. biogrāfija. Šis punkts man māca – ir jāiztēlojas laimīgs Benzīnvīrs," stāsta darba autors Andris Kalnozols. Izrādi viņš iestudē kopā ar jauno režisori Martu Elīnu Martinsoni, kura "Dirty Deal Teatro" nesen debitējusi ar izrādi "Trauki".

"Benzīnvīra" scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, galvenajās lomās redzēsim aktierus Andreju Možeiko, Ivaru Krastu un Edgaru Kaufeldu. Mūzikas autori ir Ivars Krasts un Toms Auniņš. Pie izrādes strādā arī horeogrāfe Katrīna Albuže.

Februārī DDT būs skatāmas arī izrādes "Mazie jautājumi", "Trauki", "Nobiedē mani!", "Dienas varonis" un "Karaoke Box". Bērnu un jauniešu repertuāra "Šmulītis" ietvaros tiks spēlēti iestudējumi "Kā saule gadījās", "Mākoņi", "Nāves ēnā", "Baltā grāmata" un "Mēness dārzā". Notiks arī pasākumi bez ieejas maksas – teātra tekstu lasījumi "Kara piezīmes" un praktiskās teātra tekstu izstrādes darbnīcas publiskie lasījumi "36 stundas".

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā.

Biļešu cena uz pieaugušo izrādēm: 9 EUR; skolēniem, studentiem un pensionāriem 5 EUR.
Biļešu cena uz izrādi "Karaoke Box": 7 EUR; skolēniem, studentiem un pensionāriem 5 EUR.
Biļešu cena uz bērnu un jauniešu repertuāra "Šmulītis" izrādēm: 7 EUR.
Izrādes notiek teātrī "Dirty Deal Teatro" (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!