Foto: Publicitātes foto. Skats no izrādes "Krievu romāns"
Festivāla "Zelta maska Latvijā" laikā gan teātra profesionāļiem, gan citiem interesentiem būs iespēja apmeklēt bezmaksas lekcijas, meistarklases un tikšanās ar izciliem skatuves meistariem, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no "Art Forte".

Šī gada festivāls, kas notiek jau 12. reizi pēc kārtas, teātra mīļiem piedāvā iesaistīties "Zelta Maskas Latvijā" izglītojošajā un labdarības programmās. Līdz šim jau notikusi pazīstamās Maskavas teātra kritiķes un kuratores Kristīnas Matvijenko lekcija "Krievijas teātris šodien: ainava bez robežām un formātiem" (4. oktobrī plkst. 14.00 Kultūras akadēmijas ēkā "Zirgu pasts", Dzirnavu ielā 46), vai radošo tikšanos ar Majakovska Maskavas Akadēmiskā teātra māksliniecisko vadītāju Mindaugu Karbauski un dramaturgu Marju Ivaškeviču (11. oktobrī plkst. 13.00 Kultūras akadēmijas ēkā "Zirgu pasts", Dzirnavu ielā 46).

Jau ziņots, ka festivāla programmā šogad ir iespēja noskatīties ar "Zelta masku" godalgoto Majakovska Maskavas Akadēmiskā teātra izrādi "Krievu romāns" (2015./2016. gada sezona), kuras autors ir Marjus Ivaškevičs.

Festivāla programmu papildinās arī īpašais piedāvājums restorānā "Kaļķu vārti" – uzrādot festivāla "Zelta maska Latvijā" izrādes biļeti, no 2. līdz 14. oktobrim iespējams saņemt 12 procentu atlaidi. Tāpat šoruden "Kaļķu vārti" pavāri ir sagādājuši īpašu pārsteigumu – jaunus un krāšņus desertus "Ivanovs", "Krievu romāns" un "Sapnis vasaras naktī", kuru tapšanu iedvesmojusi šā gada festivāla programma.

Jau ziņots, ka teātra festivāls "Zelta maska" šogad notiek no 3. līdz 14. oktobrim, piedāvājot noskatīties labākās Krievijas teātru izrādes ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā un Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!